Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Klimatdemonstration

Boka in lördagen den 4:e november i almanackan!

Artikel - 1 november, 2006
Då genomförs nämligen demonstrationer mot klimatförändringar över hela världen, med anledning av klimatsamtalen i Nairobi 6-17 november. Världens ledande klimatforskare är eniga om att det till stor del är människans aktiviteter som ligger bakom de stigande temperaturerna. Om vi inte handlar nu kommer konsekvenserna att bli förödande - visa ditt stöd för att rädda klimatet!

Smältsjö på västra Grönland. Om du tittar noga ser du Martina Krüger, klimatansvarig på Greenpeace. Hon kommer att vara en av flera som håller tal på Medborgarplatsen på lördag.

Demonstrationerna sker i Lund, Göteborg och Stockholm.

Här finns uppdaterad information om plats och tid

Ladda ner och skriv ut affischer

Ta med dig vänner och bekanta - ju fler vi är desto bättre!

I Stockholm samlas vi på lördag klockan 11.30 på Raoul Wallenbergs Torg (vidBerzelii Park / Nybroviken). Håll utkik efter en Greenpeace-banderoll  så kan vi gå tillsammans.

Mer information finns här


Lund
Hållbart Universitet, som är Lunds universitets miljöförening, står för arrangemanget i Lund.

Program:
Klockan 13.00 - Manifestation på Stortorget med tal av Alf Hornborg (Lunds universitet), Linda Birkedal (Lunds Naturskyddsförening), Anders Söderberg (Lunds kommun), Åsa Mattsson (Lunds universitet).

Förutom tal är även en konsert  inplanerad.

Göteborg
Grön Ungdom, Miljöpartiet de Gröna och Miljöförbundet Jordens Vänner har aktivitet på Avenyn mellan klockan 12.00-15.00. Samling i Bältesspännarparken kl. 12.00.

Greenpeace arbetar  globalt för att stoppa klimatförändringarna. Vi utövar påtryckningar på makthavare världen över,  Sveriges regering som George W. Bush.

Vi jobbar också med att ersätta smutsig energi med rena alternativa energikällor, smarta energilösningar och ett effektivare energianvändande.

Läs mer om hur du kan leva klimatvänligt


Vi ses på lördag!
Ladda ner och skriv ut affischer

Sprid informationen vidare, ju fler vi är dess bättre!

Stöd oss!

Hjälp oss i arbetet för att stoppa klimatförändringarna.

Taggar