Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Polisinsats mot palmoljeprotest

Artikel - 30 oktober, 2007
Polisen satte vid 10.30-tiden idag in tre egna klättrare för att få bort de tre Greenpeace-aktivister som hängt en 70 kvadratmeter stor banderoll på OKQ8:s huvudkontor i Stockholm. Ingen av aktivisterna omhändertogs vid ingripandet utan polisen nöjde sig med att ta personuppgifter på samtliga aktivister på platsen.

Greenpeace fortsatte på tisdagen för andra dagen i rad protesten mot palmoljedieseln Eco20 på OKQ8:s högkvarter. Polisen avbröt protesten vid 11-tiden.

- Allt gick mycket lugnt till och polisen skötte det hela professionellt, säger Stefan Holmgren, en av de tre Greenpeace-klättrare som deltog i protesten.

Enligt Camilla Slunge Dowling, OKQ8:s miljöchef, har företaget inga planer på att fatta något definitivt beslut om palmoljan den närmaste tiden.

- Idag står och faller efterfrågan på palmolja med skattesubventionerna. Därför måste nu regeringen strypa subventionerna till de biobränslen som gör mer skada än nytta för miljön och klimatet. Det är enda sättet att en gång för alla stänga marknaden för palmolja i drivmedel, säger Anders Hellberg, talesperson i palmoljefrågor.