Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Med din hjälp kan skogar räddas!

Artikel - 21 mars, 2006
I många av världens fattigaste länder är det vanligt att skrupulösa företag skövlar skog helt utan tillåtelse. Att olagliga skogsavverkningar lönar sig beror till stor del på att vi i EU importerar det illegala timret. I februari fick vi besök i Sverige av Brian Baring, miljöaktivist från Papua Nya Guinea. Han har själv fått se hur skogarna i hans hemland skövlas utan kontroll. Tillsammans med Brian Baring försöker vi få Sverige och andra EU-länder att förstå att de måste förbjuda importen av det olagliga timret.

Brian Baring från Gingilang-klanen i Papua Nya Guinea demonstrerar tillsammans med ett tiotal Greenpeace-aktivister utanför Näringsdepartementet i Stockholm. Brian Baring har rest till Sverige för att fråga skogsminister Ulrica Messing varför hon inte vill förbjuda importen av timmer som avverkats illegalt i hans hemland.


Skriv till EU-kommissionen och kräv en lagstiftning för att förhindra företag att handla med stulen skogGreenpeace har också tagit fram en världsomspännande karta som visar att mindre än 10 procent av världens landareal består av stora intakta skogsområden. Kartorna ger en avslöjande och tydlig bild av hur människan har påverkat naturen.

Se skogskartorna

Ämnen