Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Ökänd skogsskövlare i Amazonas försökte sabotera aktion

Artikel - 6 mars, 2006
Aktivister i Brasilien vecklade ut en 2500 kvadratmeter stor banderoll med texten "100% crime" för att rikta ljuset mot de illegala avverkningar som förstör Amazonas skogar. Men aktionen avbröts plötsligt då José Donizetti Pires de Oliveira, en jordbruksproducent anklagad för skövling av skog i Amazonas, tillsammans med sina män anlände till platsen. Med sig hade de dragna knivar och påkar, och med sina bilar körde de sedan gång på gång över banderollen tills det att den var helt söndertrasad.

Skogsskövlare saboterar aktion i Amazonas

Det är Brasiliens motsvarighet till Naturvårdsverket, IBAMA, som har anklagat José Donizetti Pires de Oliveira, ordföranden i en förening för jordbruksproducenter i Santarém, för att olagligt ha skövlat ett 1600 hektar stort skogsområde.

Protesten med jättebanderollen är en del i vårt arbete för att uppmärksamma hur illegalt och destruktivt skogsbruk leder till en okontrollerad förstörelse av världens skogar. Om några veckor samlas världens länder i Brasilien för att diskutera hur man ska kunna hejda den globala förlusten av biologisk mångfald. För att världens skogar ska få en chans måste alla länder ta problemet med illegal avverkning på allvar.

Se fler foton (öppnas i nytt fönster)

Ämnen