Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Varje steg spelar roll!

Artikel - 4 juni, 2009
Skövlingen av tropiska regnskogar genererar mer än en femtedel av världens utsläpp av växthusgaser - mer än världens alla tåg, flygplan och bilar tillsammans! Den största enskilda orsaken bakom detta är Brasiliens boskapsindustri, varav läderindustrin är en av de största delarna.

I samband med att de internationella klimatförhandlingarna på nytt startade i Bonn släpper Greenpeace idag en rapport, ”Slaughtering the Amazon”, som visar att den brasilianska boskapsindustrin - varifrån företag och konsumenter i Sverige får både kött och kläder - nu är det enskilt största hotet mot regnskogen och därmed ett av de största hoten mot klimatet.

Boskapsindustrin orsakar inte bara skogsskövlingen i Amazonas, den ligger bakom hela 14% av all världens avskogning och är Brasiliens största enskilda källa till utsläpp av koldioxid. Om vi tillåter boskapsindustrin att förstöra Amazonas, förstörs en av världens mest artrika regnskogar och miljontals ton koldioxid släpps ut i atmosfären, vilket bidrar till att försämra klimatet.

Hjälp oss får världens skotillverkare att vägra köpa läder som dödar vår framtid!


Hjälp oss får världens skotillverkare att vägra köpa läder som dödar vår framtid!

Ämnen
Taggar