Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Alexander Skarsgård gör humorserie med Greenpeace i Arktis

Pressmeddelande - 15 september, 2015
Grönland, 2015 -- Den svenska Hollywoodstjärnan Alexander Skarsgård befinner sig just nu ombord på ett av Greenpeace fartyg i Arktis. Tillsammans med skådespelarkollegan Jack McBrayer, känd från 30 Rock, och ett filmteam från Will Ferrells humorsajt Funny or Die håller de på att spela in en humorserie, troligtvis den första någonsin att utspela sig i Norra ishavet.

Actor Alexander Skarsgard sailing with Greenpeace ship the Arctic Sunrise on the east coast of Greenland, while filming scenes for the online website Funny or Die, in the town Ittoqqortoormiit.

Det ovanliga samarbetet äger rum utanför östra Grönland ombord på Greenpeace isbrytare Arctic Sunrise. Samma fartyg som bordades av ryska säkerhetstjänsten under en aktion 2013. Projektet ska öka allmänhetens förståelse för effekterna av den globala uppvärmningen och stödja Greenpeace kampanj för att skydda Arktis från oljeborrning, vilken hittills samlat över sju miljoner människor.

Projektet handlar om att öka medvetenheten om vad som sker i Arktis och få ut några viktiga budskap om klimatet. Klimatfrågan är något jag bryr mig om, som jag brinner för. Men jag och Jack försöker att göra det på ett sätt där vi driver lite med oss själva. Vi försöker göra en komisk vinkel på något som är väldigt allvarligt - en fråga om liv och död faktiskt, säger Alexander Skarsgård från sin hytt ombord på Arctic Sunrise.

Filmskaparna från Funny or Die väljer att gå längre än så.
Klimatförändringarna är på riktigt och innebär en katastrof. Funny Or Die, Greenpeace och Alexander Skarsgård kan mycket väl vara vårt sista hopp! säger Adam McKay från humorsajten Funny or Die.

Om vi vill skydda denna fantastiska plats behöver vi miljontals fler människor som kämpar tillsammans med oss. Alexander och Jack kan förklara saker som oljeborrning och den globala uppvärmningen på ett nytt lättillgängligt sätt. Vi har ingen aning om hur detta projekt kommer att sluta, men vi är spända på att se vad som sker härnäst, säger Sune Scheller, Greenpeace talesperson ombord.

Greenpeace släpper dagliga uppdateringar om expeditionen på fartygets twitterkonto: @gp_sunrise

Här uppdateras de senaste bilderna från expeditionen: photo.greenpeace.org/collection/27MZIFJ6A7UNT

För mer information kontakta:
Carolyn Prousky, PR-chef, Funny or Die,  / 323.656.8047
Daniel Bengtsson, kommunikationschef Greenpeace Norden 070 300 95 10