Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Almedalen idag: Stor demonstration för fossilfri framtid

Pressmeddelande - 2 juli, 2015
Visby, 2 juli 2015 – Klockan 17 idag samlas en lång rad organisationer och aktörer under budskapet ”Keep it in the ground” på Stora torget i Visby, i en gemensam demonstration för ett hållbart samhälle och mot fossil energiutvinning.

En växande global rörelse protesterar världen över mot dagens överkonsumtion, mot den ohållbara hanteringen av våra gemensamma resurser och jakten på klimatpåverkande fossila energikällor, stick i stäv med forskarnas uppmaningar om det brådskande behovet av omställning. 80 procent av våra fossila reserver måste stanna i marken om vi ska kunna hålla ökningen av den globala medeltemperaturen under två grader och undvika en klimatkatastrof.

Under budskapet ”Keep it in the ground” samlas idag ett tjugotal olika organisationer och aktörer i Visby i en gemensam demonstration för ett hållbart samhälle och för en utfasning av fossila energikällor. Starten går kl 17 på Stora torget, vidare genom stadens gator till Donnersgatan och avslutas på Miljöaktuellts stora miljöfest.

Budskapet är direkt riktat till svenska politiker, investerare och företag. Genom att fasa ut investeringar i fossila energikällor och samtidigt ställa om till ett smart, resurssnålt och helt förnybart energisystemen tar vi ett avgörande steg mot ett mer hållbart samhälle.

Bakom demonstrationen står Afrikagrupperna, Diakonia, FIAN Sverige, Fores, Fossil Free Sverige, Fältbiologerna, Föräldravrålet, Greenpeace, Jordens vänner, KlimatAktion, KlimatSverige, Naturskyddsföreningen, PUSH Sverige, Supermiljöbloggen, Svenska kyrkans Internationella arbete, Swedwatch, Urbergsgruppen och Världsnaturfonden WWF. Demonstrationen är öppen för allmänheten.

Senaste nytt på #almedalendemo

Foton från demonstrationen publiceras på http://bit.ly/1GNF8kG

För mer information:
Isadora Wronski, klimat- och energifrågor Greenpeace Sverige, 0703-012534
Ola Höiden, kommunikationsansvarig Greenpeace Sverige, 0708-102940