Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Benetton lovar fullständig avgiftning

Pressmeddelande - 17 januari, 2013
Ikoniska modeföretaget Benetton åtar sig att eliminera utsläpp av farliga kemikalier i alla sina produkter och i hela sin globala produktionskedja till år 2020. Löftet offentliggjordes igår, och är ett direkt resultat av påtryckningar från Greenpeace pågående kampanj för att avgifta modeindustrin - ”Detox”.

Som ett första steg i sitt åtagande förbinder sig Benetton Group att offentliggöra information om utsläpp från 30 av sina globala leverantörer (inklusive samtliga av företagets egna anläggningar) senast mot slutet av 2013.

- Att nu även Benetton är öppna med vilka kemikalier man släppt ut och var någonstans det skett accelererar den revolutionerande transparens som just nu sker i modebranschen som följd av Detox-kampanjen. Detta ger människor som lever nära produktionsanläggningar möjlighet att kräva sina rättigheter till en ren och säker miljö, säger Annika Jacobsson, chef på Greenpeace.

Benetton blir den trettonde internationella klädkedjan som förbinder sig att sanera både sina produkter och sin leveranskedja sedan Greenpeace lanserade Detox-kampanjen 2011. Klädjätten har satt 2015 som slutdatum för när man ska ha eliminerat alla så kallade perfluorerade kemikalier (PFC). Åtagandet gäller för alla Benettons 6.500 butiker och alla märken under Benetton Group, inklusive Sisley och Playlife.

*Hur giftig är din garderob? Greenpeace testar plagg från 20 varumärken

Greenpeace Detox-kampanj kräver att modemärken
- förbinder sig att stoppa utsläpp av alla farliga kemikalier senast 2020
- begär att deras leverantörer offentliggör information om alla utsläpp av giftiga kemikalier från tillverkningsanläggningar för omkringliggande samhällen.

MER INFORMATION
Annika Jacobson
, chef Greenpeace, 070 542 08 90
Jesper Liveröd, kommunikationsansvarig 070 340 54 14

Ämnen