Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Joaquin Phoenix ryter ifrån för Indonesiens tigrar

Pressmeddelande - 12 februari, 2014
Stockholm, 12 februari 2014 – Idag går Joaquin Phoenix och en rad andra hollywoodstjärnor, som Gillian Anderson och Twilight-stjärnorna Kellan Lutz och Nikki Reed, ut och säger ifrån för att få ett slut på skogsskövlingen i samband med palmoljeproduktion på Sumatra.

Joaquin Phoenix är en av de kändisar som ställt sig bakom Greenpeace kampanj mot smutsig palmolja

- Jag har nyligen fått kännedom om den massförstörelse av Indonesiens regnskogar, som produktion av palmolja orsakar. Det drabbar inte bara miljontals indoneser vars uppehälle är beroende av skogen, utan har också varit den direkta orsaken till att sumatratigern nu står på gränsen till utrotning. Gör som jag och anslut er till Greenpeace kampanj för regnskogsfri palmolja. Vi är alla en del av framtiden, och tillsammans kan vi se till att dessa magnifika djur också är det, säger Joaquin Phoenix, aktuell i den Oscarsnominerade filmen Her.

Palmolja, som finns i nästan hälften av alla produkter på en vanlig matbutikshylla, är idag den största orsaken bakom att Indonesiens regnskog skövlas och hotar att utrota den sällsynta sumatratigern, som det idag bara finns runt 400 kvar av i det vilda.

- Jag tillbringade tre månader i Indonesien när jag spelade in "Java Heat" , och blev absolut förälskad i människorna, kulturen och dess djurliv. Indonesiens sumatratigrar kommer försvinna om vi inte stoppar skogsskövlingen för palmolja. Jag vill inte att de sista skogarna i Indonesien försvinner, inte när det finns bättre sätt att utveckla Indonesiens stora naturtillgångar. Låt oss visa världen och gå med i rörelsen för att skydda paradiset i Indonesien, säger Twilightstjärnan Kellan Lutz.

Greenpeace lanserar nu en global kampanj för att rädda sumatratigerns hem och hjälpa konsumenter att kräva att deras favoritprodukter är fria från regnskogsskövling.

- Tusentals människor i Indonesien och runt om i världen vidtar åtgärder, men vi behöver fler underskrifter till de skyldiga företagen. Greenpeace kommer att fortsätta att avslöja dem som vägrar att klippa banden till skogsskövling från sina produkter. Konsumenterna inte vill vara en del av utrotningen av dessa unika djur, säger Dr Erika Bjureby, skogsansvarig på Greenpeace.

Globala påtryckningar har redan fått världens största palmoljeproducent Wilmar International att gå med på kraven om regnskogsfri palmolja. Varumärken som L'Oréal, Unilever och Nestlé har följt efter, men nu krävs det att fler välkända varumärken skärper sig.

Länk till uppropet för Sumatras tigrar:

Fler kändisar som står upp för Sumatras tigrar: 

Kontakt:
Dr. Erika Bjureby, skogsansvarig Greenpeace +47 478 231 54
Daniel Bengtsson
, kommunikationsansvarig, 070 300 95 10

Ämnen