Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

L’Oreal lovar att sluta bidra till regnskogsskövling

Pressmeddelande - 30 januari, 2014
Stockholm, 30 januari 2014 - L'Oreal, som är världens största företag inom kosmetika och skönhetsprodukter, har gått med på Greenpeace krav och åtagit sig att eliminera länken till regnskogsskövling från sina produkter till år 2020. Greenpeace räknar med att fler företag följer efter med mer ambitiösa tidsplaner.

För det är tigrarna värda!- Det är en seger för konsumenter runt om i världen att L'Oreal nu har lovat att sluta skövla regnskog för palmolja. Nu är det dags att kräva detsamma av andra storföretag, som Procter & Gamble och Colgate Palmolive, säger Erika Bjureby skogsansvarig på Greenpeace.

L'Oreal ansluter sig därmed till Nestlé, Unilever och Ferrero, som samtliga har åtagit sig nya policys gällande skogsavverkning. I december förra året gav världens största palmoljeproducent, Wilmar International, efter för påtryckningar från Greenpeace och tusentals konsumenter och lovade att sluta bidra till skogsskövling.

-Även om L'Oreals och Unilevers åtaganden sänder starka signaler till branschen, låter de fortfarande sina leverantörer skövla skogarna i ytterligare sex år. Med tanke på den globala uppvärmningen och en akut förlust av biologisk mångfald, uppmanar vi dessa företag att garantera konsumenterna att deras produkter är fria från skogsskövling före deadlinen 2020, säger Bjureby.

Att åta sig en avskogningspolicy är bara det första steget för att garantera att konsumenterna inte utgör en del av skogsförstörelsen genom de produkter de konsumerar dagligen. Greenpeace kommer att fortsätta att driva på L'Oreal och andra företag att ta sin policy från ord till handling.

Palmoljesektorn är den enskilt största orsaken bakom regnskogsskövling i Indonesien och bidrar till att hotade arter som sumatratigern riskerar att utrotas helt.


 Vill du veta mer om vad som händer med regnskogen och palmoljan?
Anmäl dig för att få vårt utskick här!


 

L’Oreals nya policy finns här:

Pressfoton finns här:

Kontakt:
Dr. Erika Bjureby,
skogsansvarig Greenpeace Norden, +47 47823154
Daniel Bengtsson, kommunikationsansvarig, 070 300 95 10

Ämnen