Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Greenpeace aktivister i vattnet framför Sellafield-transport

Pressmeddelande - 1 oktober, 2007
Atlantic Osprey ligger nu vid Studsviks kärnanläggnings kajplats och bevakas av polisen och den Nationella insatsstyrkan. En Greenpeace båt är kvar och patrullerar området. Resterande Greenpeacedemonstranter samlas för att diskutera hur man ska gå vidare.

Aktivister framför Atlantic Osprey då fartyget var på väg genom skärgården mot kärnanläggningen i Studsvik.

Aktivister i överlevnadsdräkter lade idag vid åttatiden i vattnet framför Atlantic Osprey då fartyget var på väg genom skärgården mot kärnanläggningen i Studsvik. Mellan sig lade aktivisterna ut en flytande lina.
Simmarna plockades upp av den Nationella insatsstyrkan som finns på plats med två mindre och en jättestor RIB-gummibåt, två av kustbevakningens hydrolift båtar samt två vattenskotrar. Totalt bevakades fartyget av minst sju båtar och fartyg från kustbevakning, polis och nationella insatsstyrkan, ovanför cirklade en helikopter och ett flygplan.

Därefter utbröt en båtjakt där insatsstyrkan jagar och bordar Greenpeace gummibåtar. Insatsstyrkan lämnade sedan en polisman i varje Greenpeacebåt de tagit över, totalt fyra Greenpeacebåtar.
Båtarna återlämnades till Greenpeace efter att fartyget Atlantic Osprey lagt till i hamnen på Studsviksanläggningens område.