Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Greenpeace-aktivister misshandlades under fredlig protest i Filippinerna

Pressmeddelande - 10 november, 2005
En tysk Greenpeace-aktivist har blivit misshandlad under en fredlig protest mot kolkraftverket Masinloc, utanför Manilla i Filippinerna. Tyske Jens Loewe, 36 år, misshandlades av kolkraftverkets personal, och fick föras till sjukhus för akut vård. Vakterna kastade även sten på fyra andra Greenpeace-aktivister, från Nya Zeeland och Filippinerna, och två av dem fick också föras till sjukhus.

Pam Palma från Filippinerna ser om den tyske aktivisten Jens Loewe, 36, efter att han misshandlats av anställda vid kolkraftverket Masinloc i Filippinerna. Misshandeln ägde rum efter en fredlig protest.

- Greenpeace fördömer den våldsamma attacken som gjordes mot en fredlig, icke-våldsprotest, säger Red Constantino, Greenpeaces talesperson för energifrågor i Syostasien.

Aktivisterna var på kolkraftverket för att uppmärksamma att Australien och Japan backar upp kolberoendet i Asien, ett kolberoende som bidrar till klimatförändringar.

- Masinloc-kraftverket är ett exempel på den värsta sortens kolindustri i Filippinerna. Kraftverkets miljöpåverkan har aldrig offentliggjorts, ändå finansieras det av banker som Asian Development Bank och Japan Bank for International Cooperation (JBIC), säger Red Constantino, Greenpeaces talesperson för energifrågor i Sydostasien.

- Förbränning av kol är en av de största orsakerna till den globala uppvärmningen. Australien och Japan stödjer klimatförändringar, trots att Filippinerna och Asien står inför fruktansvärda konsekvenser av klimatstörningarna, säger Red Constantino.

Taggar