Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Greenpeace kräver att länsstyrelsen stoppar avverkningarna i Bråtaskogen

Pressmeddelande - 10 april, 2002
Greenpeace kräver idag att länsstyrelsen i Västra Götaland omedelbart stoppar de pågående avverkningarna i Bråtaskogen utanför Göteborg.

Greenpeace kräver idag att länsstyrelsen i Västra Götaland omedelbart stoppar de pågående avverkningarna i Bråtaskogen utanför Göteborg. Greenpeace aktivister har nu i tre dagar försökt stoppa avverkningen av gammelskogen, men polisinsatsen är så omfattande att avverkningen inte har kunnat hejdas. Igår bekräftade även Naturhistoriska museet i Göteborg att skogen har höga biologiska värden och bör sparas.

- Det råder inte någon tvekan om att skogen har höga biologiska värden och borde skyddas säger Patrik Eriksson på Greenpeace. Istället för att lägga sina resurser på att skicka ut polis för att hjälpa avverkningsmaskinen borde länsstyrelsen satsa sina pengar på att skydda skogen innan det är för sent.

Avverkningarna påbörjades i måndags morse och hittills har maskinen avverkat cirka hälften av den areal som man anmält för avverkning.

- Om ett par dagar kommer hela avverkningen att vara färdig, länsstyrelsen måste agera på ett vettigt sätt nu istället för att ångra sig när den redan är över. Under tiden gör vi vad vi kan för att stoppa maskinerna, men länsstyrelsen måste också ta sitt ansvar för den biologiska mångfalden

Ämnen
Taggar