Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Greenpeace sänder aktivister till den oljedrabbade kusten

Pressmeddelande - 5 juni, 2003
Greenpeace sänder nu en grupp aktivister till Skåne för att delta i saneringsarbetet på den oljedrabbade kusten. Aktivisterna kommer att sälla sig till de många andra frivilliga som från i morgon bitti sätts in i arbetet med att rädda kusten från oljan. Arbetet leds av Räddningstjänsten.

-Vi vill självklart göra vad vi kan för att minska förstörelsen, och vi har många frivilliga aktivister som kan gripa in med kort varsel, säger Greenpeaces talesman Dima Litvinov.

Det var i lördags som det kinesiska lastfartyget Fu Shan Hai sjönk utanför Bornholm efter en kollision med ett cypriotiskt fartyg. Olja från maskinrum och bränsletankar läcker nu ut i havet och har redan nått den skånska kusten vid Borrby.

-Helgens olycka visar ännu en gång att det behövs ett körkort för Östersjön, med stränga krav på fartygens standard och besättningens utbildning. Utan ett sådant körkort bör inga handelsfartyg få trafikera Östersjön, säger Dima Litvinov.

Greenpeace har föreslagit en uppsättning regler som bör ingå i ett körkort för Östersjön. Dessa regler bör ingå i ansökan om att klassa Östersjön som ett särskilt känsligt havsområde, som medlemsstaterna i Helsingforskommissionen (Helcom) nu förbereder.

-Fartyget som sjönk kunde precis lika gärna ha varit en oljetanker, med 70 000 ton olja ombord hade katastrofen varit ett faktum. Hittills har Östersjön varit förskonad från riktigt stora oljeolyckor, men turen kan inte hålla i sig för evigt. Under de närmaste 15 åren väntas den totala fartygstrafiken tredubblas och tankertrafiken fördubblas, säger Dima Litvinov.

Greenpeaces fartyg Arctic Sunrise kom nyligen till Stockholm efter en kampanjresa för att fästa uppmärksamheten på hoten mot Östersjön, med aktioner mot de två farliga tankfartygen Highland Faith och Enias, som båda har fått allvarliga anmärkningar för bristande säkerhet.
 

Taggar