Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Kyoto med eller utan Bush

Pressmeddelande - 14 juni, 2001
Under torsdagen samlas europeiska ledare och ministrar i Göteborg, för att deltaga på EU:s och USA:s toppmöte samt EU-toppmötet imorgon. Samtidigt kräver Greenpeace att de europeiska ledarna ska visa att de fortfarande tror på och kommer att arbeta för en ratificiering av Kyotoprotokollet inom de närmaste månaderna.
- George Bush har visat stor likgiltighet inför världens försök att rädda klimatet. De europeiska ledarna vet mycket väl att USA:s president inte har för avsikt att ens försöka arbeta mot klimatförändringarna. Att vänta på hans ”alternativa förslag” är bara att ödsla värdefull tid, säger Michel Raquet, Greenpeace internationella klimatexpert.

Forskare över hela världen är idag eniga om att jordens temperatur stiger och att detta beror på människans utsläpp av s.k. växthusgaser. Världens regeringar försöker nu minska utsläppen av växthusgaser genom Kyotoprotokollet, som är handlingsplanen från FN:s klimatkonvention. Bush har sagt att han inte stödjer Kyotoprotokollet.

- Den europeiska unionen måste vara stark och deklarera öppet att man kommer att ratificera Kyotoprotokollet oavsett vad Bush anser. Människor i hela Europa och även i USA är upprörda över den amerikanska presidentens agerande. Så lyssna på vad människor säger och se till att Kyotoprotokollet verkställs, uppmanar Per Stenbeck, Generalsekreterare Greenpeace Norden.

Taggar