Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Södra Skogsägarna slutar använda oljebovar

Pressmeddelande - 25 juni, 2002

Södra Skogsägarna meddelade igår i ett brev till Greenpeace att de med omedelbar verkan slutar använda fartyget M/S Fagervik för transporter på Östersjön. Virke från Södra Skogsägarna har tidigare fraktats med M/S Fagervik från den svenska östersjökusten till Storbritannien och Spanien. Södra Skogsägarna säger också att de kommer att ställa högre krav på alla fartyg som används för transporter på Östersjön. De nya kraven, som ska gälla från 1 januari 2003, innebär bland annat att de inte kommer att använda fartyg som tidigare gjort sig skyldiga till utsläpp av olja.

– Det är ett mycket glädjande besked, säger Stuart Thomson på Greenpeace. Det är på tiden att lastägarna tar sitt ansvar. Det borde vara en självklarhet för alla – både politiker och företag - att ställa sådana krav på fartyg som seglar i Östersjön.

M/S Fagervik ertappades när fartyget släppte ut olja i Östersjön i februari 2001. Trots att tingsrätten i Norrköping ansåg det bevisat att fartyget släppt ut olja frikändes ägaren, kaptenen och maskinisten eftersom det inte kunde bevisas att utsläppet skett avsiktligt. Den 4-7 juni genomförde Greenpeace aktivister en blockad mot fartyget i Norrköpings hamn och krävde att fartyget skulle tas ur trafik i Östersjön. Blockaden hävdes genom en polisinsats sedan fartygets ägare vägrat att träffa Greenpeace. På torsdag inleds rättegången mot fyra av de aktivister som greps vid aktionen.

– Utsläppen av olja i Östersjön är oacceptabla och onödiga, säger Thomson. Om myndigheter i Sverige och andra östersjöländer ställer högre krav på fartyg och rederier skulle utsläppen kunna minska snabbt. Men vare sig myndigheter eller redarbranschen tar sitt ansvar.

I frånvaro av initiativ från redarbranschen och verkningsfulla krav från myndigheter i Sverige och andra östersjöländer, vänder sig nu Greenpeace till företag som transporterar sina produkter på fartyg i Östersjön. Lastägarna har stor makt och genom att ställa högre krav på de fartyg som används skulle oseriösa redare och befälhavare kunna tvingas bort från marknaden. Samtidigt är hotet om att bli av med storkunder ett viktigt incitament för fartygsägare och befälhavare att sköta sig.

– Om fler lastägare säger nej till oljebovarna kan det få en snabb effekt, säger Thomson. Men, på sikt behövs reglering från myndigheter för att förbättringen ska bli bestående.

De nya krav som Södra Skogsägarna kommer att använda har utvecklats av Greenpeace. Avsikten är att fler lastägare ska sluta upp bakom kraven som utgår från fartygens så kallade track records under de senaste fem åren. Fartyg som gjort sig skyldigt till en eller flera av nedanstående punkter kommer inte att användas för transporter på Östersjön:
- Om fartyget, ägaren eller befälhavaren gjort sig skyldig till utsläpp av olja till havs.
- Om fartyget har belagts med nyttjandeförbud eller kvarstad vid ”Port State Controls” eller andra kontroller på grund av brister eller förseelser när det gäller länsvattenseparatorn eller annan utrustning som avser att skydda miljön mot utsläpp av olja.
- Om fartyget har uppvisat andra brister i säkerhetsutrustning eller bemanning vid Port State Controls eller andra kontroller.
 

Taggar