Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

”Vägra vara röstboskap!”

Pressmeddelande - 15 juni, 2010
Dagen efter den uppmärksammade, fredliga aktionen vid Forsmarks kärnkraftverk, fortsätter Greenpeace att sätta tryck på de centerpartister som instruerats att rösta för ny kärnkraft mot sin egen övertygelse.

Dagen efter den uppmärksammade, fredliga aktionen vid Forsmarks kärnkraftverk, fortsätter Greenpeace trycket på de Centerpartister som instruerats att rösta för ny kärnkraft trots sin egen övertygelse. Greenpeace har affischerat området kring riksdagen med en satirisk bild som väcker frågan om huruvida enskilda riksdagsledamöter faktiskt har någon möjlighet att ha en egen åsikt – ett ämne som är högaktuellt inför kärnkraftsomröstningen 17 juni.

Greenpeace har affischerat området kring riksdagen med en satirisk bild som väcker frågan om huruvida enskilda riksdagsledamöter faktiskt har någon möjlighet att ha en egen åsikt – ett ämne som är högaktuellt inför kärnkraftsomröstningen 17 juni.

- Kärnkraftsfrågan är för stor och allvarlig för att politikerna ska böja sig för partipiskor eller kortsiktiga maktanspråk. Riksdagsledamöter som egentligen är övertygade om att kärnkraft är fel väg att gå måste vägra bli röstboskap på torsdag, säger Ludvig Tillman på Greenpeace.

Majoriteten av det 60-tal aktivister och Greenpeace-representanter som deltog i gårdagens aktion släpptes fria efter korta polisförhör. Fortfarande sitter dock ett drygt 20-tal aktivister hålls fortfarande av polisen efter gårdagens aktion.  
Idag och resten av veckan flyttas protesten från Forsmark till riksdagen, där affischbudskap och representanter för organisationen belyser regeringens och riksdagens ansvar att rösta för en energiutveckling som baseras på förnybart istället för dyr, riskabel kärnkraft.

- Det beslut som kommer tas på torsdag kan påverka framtida generationer under oerhört lång tid. Alla riksdagsledamöter som i själ, hjärta och förnuft vet att kärnkraft är fel väg att gå måste stå upp för en hållbar utveckling den 17 juni, och inte låta partiledningens kärnkraftskompromiss avgöra deras politiska arv, säger Tillman.

Kontakt:


, talesperson i energifrågor, Greenpeace 0739870991

, kampanjchef Greenpeace 0703012892
, pressekreterare 0703405414

Ämnen