Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Energy [R]evolution

A Sustainable World Energy Outlook

Dokument - 7 juni, 2010
Med hjälp av förnybar energi och smarta energilösningar kan vi halvera de globala koldioxidutsläppen till 2050. Det visar vår rapport "Energy [r]evolution". Vad som behövs är en revolution inom energipolitiken och en evolution av energianvändningen. Det skulle dessutom bli billigare än att fortsätta som idag.

Energy [R]evolution 2010 : A Sustainable World Energy Outlook

Vår rapport Energy[r]evolution är en modell som visar hur vi kan tillgodose hela världens energibehov utan att bidra till klimatförändringarna. Under de kommande 40 åren kan vi minska de globala koldioxidutsläppen från energiproduktionen till nära hälften genom att börja använda energi på ett smartare sätt (jämfört med ett scenario där den nuvarande trenden fortsätter).

Med förnybar energiteknik och mindre slöseri går det att spara mycket av den energi vi idag gör av med i onödan. När slöseriet effektiviserats bort har förnybar energi potential att 2050 tillgodose nästan 70 procent av världens elbehov och 65 procent av all uppvärmning. Samtidigt kan kärnkraften fasas ut – med ekonomisk tillväxt och energi till ett rimligt pris.

Ladda ner den fulla rapporten

Kortversion

Antal sidor: 260