Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Tropisk avskogning och Kyotoprotokollet

Dokument - 6 december, 2007
Greenpeace förslag till hur Kyotoprotokollet skulle kunna adressera problemet med tropisk avskogning, vilken svarar för ungefär en femtedel av de globala utsläppen av växthusgaser.

Rök från skogsbränder driver över ett avskogat landskap. Palmoljeföretag skövlar regnskog med hjälp av bränder för att bereda plats för oljepalmsplantager.

Download document

Executive summary: Att förhindra farliga klimatförändringar och därför begränsa uppvärmningen till under 2ºC jämfört med förindustriella nivåer kräver att utsläppen från avskogning upphör inom ett decennium. Ansträngningar för att komma till rätta med utsläppen från avskogning måste ske parallellt med kraftigt minskade utsläpp från förbränning av fossila bränslen. Det får inte ge rika länder en ursäkt att inte göra något på hemmaplan och istället köpa skog i fattigare länder. Om UNFCCC (United Nations Framwork Convention on Climate Change) ska lyckas möta sina mål att minska farlig, människorelaterad inblandning i klimatet, måste UNFCCC adressera utsläpp både från förbränning av fossila bränslen och från skogsskövling.

Num. pages: 2