BAKANA KALEM! MEHDİ EKER'İN İMZASI BALIKLARIN SON UMUDU.

Bakana Kalem!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in, Akdeniz ekosisteminde çok önemli bir yere sahip olan orfoz ve lagos türleri için attığı imzaya seviniyoruz. Diğer çok değerli türler için de aynı duyarlılığı acilen göstereceğini umuyoruz. Lüfer, 24-25 cm'den önce üremiyor. Ayrıca bilimsel raporlarca tehlike altında olduğu belirtilen kalkanın boyu da acilen 40 cm'den 45 cm'e çıkarılmalı. Yani Bakan'ın hala kaleme ihtiyacı var! Bunun için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e kalem yolluyoruz. Katılmak için bize Bakan'a yazdığınız notla kaleminizi gönderin. Biz kalemleri Bakan'a teslim ederken sizin kaleminiz de orada olsun. Kaleminizi göndereceğiniz adres: PK 329 Beyoğlu İstanbul

Birlikte yavru balıklar için öyle çok yol katettik ki… Daha önce de duymayan kulaklara, görmeyen gözlere karşı, sesimizi duyurmak ve gücümüzü göstermek için "Kırmızı Telefon"u kullanmıştık. Balıklarımızı kurtarma yolunda, dev adımlarla ilerliyoruz! İşte yeniden bir araya gelmenin tam zamanı!

Nasıl olacak?

Eylemin amacı, Mehdi Eker'e su ürünleri sirkülerini yeniden düzenleyecek imzayı attırmak. Sirkülerde avlanma boylarının değişmesi talep edilen öncelikli türler ise, soyu tehlike altındaki lüfer ve kalkan. Yapmanız gereken şey kısa bir not yazmak ve kaleminizle birlikte bu notu PK 329 Beyoğlu İstanbul adresine göndermek. Biz bu notları ve kalemleri Bakan'a ileteceğiz.

Neden?

Böyle devam ederse dünyadaki balık stokları 2050'de tükenecek. Büyük balıkların %90'ı çoktan yakalandı. Toplam balık stoklarının %76'sı ise çoktan bitti. Unutmamalıyız, balıkların bittiği gün deniz yaşamı da bitecek.

Anlaşılan Bakan Eker'in kaleminin mürekkebi bitti. Aksi halde, bilimsel çalışmalara, Birleşmiş Milletler raporlarına, 600.000 kişinin ısrarına, 3.000 kişinin bizzat Bakanlığı aramasına karşılık, balıkları kurtaracak imzayı atardı. Biz, bu eylemle, herkesi Bakan'a imza için kalem göndermeye çağırıyoruz. 1 Eylül av sezonu başlamadan, öncelikle acil olarak kalkan ve lüferin ardından da diğer ticari türlerin avlanma boylarının bilimsel veriler dikkate alınarak yeniden düzenlenmesini bekliyoruz.

Hâlâ vaktimiz var. Büyük balıkların yüzde 10'u hala hayatta, balıkların yüzde 24'ü hâlâ denizlerdeki ekosistemi beslemeye devam ediyor. Bugün yavru balık avını durdurabilirsek yarın herşeyi düzeltebiliriz.

Eyleme katılın! Bakan'dan su ürünleri sirkülerini yeniden düzenleyecek imzayı atmasını isteyin. Bakanlık'tan 'Seninki Kaç Santim?' kampanyası için emek harcamış 600.000 insanın talebine cevap vermesini istiyoruz! Denizler, yaşam döngümüzün kilit halkası.

blog comments powered by Disqus
Kategoriler