Een wat? Een lokale groep!

Het is echt wel the place to be om actief te zijn in jouw buurt.

Politieke lobbying, contacten met de media, daden van burgerlijke ongehoorzaamheid, concrete acties zoals de schoonmaak van een rivier, het openhouden van een stand, het organiseren van debatten of conferenties. Lokale groepen gebruiken alle beschikbare middelen om verandering in hun regio te bekomen.

Onlangs nog is Greenpeace Leuven er in geslaagd om de bouw van een parking tegen te houden die zou geleid hebben tot duizenden bijkomende wagens in het centrum. De lokale groep in Luik is een samenwerking aangegaan met verschillende andere actiegroepen om te vermijden dat de Universiteit Luik nog langer zou investeren in fossiele brandstoffen. En het werkt!

Hoeveel tijd besteed je er aan ?

Je bepaalt zelf hoeveel tijd je er in steekt : af en toe aan een activiteit deelnemen of continu present zijn. Of je nu één of honderd uren per maand aan de lokale groep besteedt, je bent in ieder geval van harte welkom.

Hoe kan ik me aansluiten bij een lokale groep ?

Het is ongelooflijk eenvoudig ! Neem rechtstreeks contact op met de lokale groep uit jouw regio of registreer je op Greenwire, het platform voor de vrijwilligers van Greenpeace en sluit je aan bij de groep naar jouw keuze.