Neem een foto van de door jou gekozen Ranzigste Reclame en stuur die naar ons op met dit formulier. Je kan je nominatie ook met ons delen door de foto te posten op jouw Instagram, Facebook, of Twitter account met de hashtag #RanzigsteReclame.

Nomineren kan tot het einde van mei.

Waarom we fossiele reclames aanpakken

De fossiele industrie wakkert overal ter wereld oorlog, conflicten en de klimaatcrisis aan. Ondertussen blijven fossiele bedrijven grote sommen geld in reclame en sponsoring pompen waardoor ze overeind kunnen blijven. Ze vervuilen dus niet alleen onze planeet, maar ook ons straatbeeld met hun aanwezigheid via reclameborden en online advertenties.

We weten wat er ons te doen staat om de klimaatcrisis te bestrijden: we moeten de uitstoot van broeikasgassen snel, drastisch en blijvend verlagen. Dit is een uitdaging die we niet kunnen realiseren zolang de fossiele industrie haar activiteiten ongehinderd kan voortzetten.

Daarom pleit Greenpeace voor een verbod op fossiele reclames.

TotalEnergie's ad busted with fake oil and blood in Antwerp

#RanzigsteReclame

Met de Ranzigste Reclame richten we ons tot fossiele bedrijven en reclamebureaus: we kunnen niet langer reclame tolereren die schadelijk is voor het klimaat en de oorlog aanwakkert. De ranzigste fossiele reclame wordt, mede dankzij jouw stem, beloond met een Greenpeace-verrassing.

De nominatie is in jouw handen!

Eerst horen we graag van jou welke ranzige reclames je in het straatbeeld en online spot!

In het kort

De nominatie is in jouw handen!