#Gezondheid #Klimaat #Mobiliteit

Clean Air Now

Ik doe mee

Pal in de Europese week van de Mobiliteit dansten zo’n duizend leerlingen, ouders en leerkrachten op een choreografie van Ultima Vez (Wim Vandekeybus). Ze deden dat om de slechte luchtkwaliteit rond de Keizer Karellaan in Brussel aan te klagen. Met hun actie maken ze duidelijk dat ze het beu zijn om in een gevaarlijke en vervuilde omgeving naar school te gaan.

Een mama getuigt: “Er scheerde een auto voorbij terwijl ik mijn oudste vanmorgen afzette op school. Hij kijkt er niet meer van op. Ik probeer het gevaar én de nefaste invloed van de uitlaatgassen op zijn jonge longen te negeren. Gelukkig zijn er burgers die durven dromen en hun stem laten horen!” 

Eis dat onze toekomstige ministers hun verantwoordelijkheid opnemen

Op 7 september organiseerde Filter Café Filtré een workshop waar de buurtbewoners hun ideale omgeving voor de Keizer Karellaan ontwierpen. Het resultaat: een constructief pleidooi voor een leefbare stad. Vandaag zijn de plannen die uit deze workshop zijn voortgekomen, onthuld en aan de politieke besluitvormers in Brussel overhandigd.

Wil jij ook gezondere lucht inademen? Help ons de luchtkwaliteit in Brussel en in heel België te verbeteren! Teken onze petitie.

Eis dat onze toekomstige ministers hun verantwoordelijkheid opnemen


Facebook

Facebook

Instagram

Instagram

Twitter

Twitter

YouTube

YouTube