Rang-tanin kotimetsää tuhotaan palmuöljyplantaasien tieltä. Uskomattoman kauniit sademetsät ovat vaarassa, sillä palmuöljy-yhtiöt tuhoavat Indonesian metsiä.

1064410 ihmistä ympäri maailman on vaatinut suuryhtiöitä luopumaan likaisesta palmuöljystä.

Viimeisen 16 vuoden aikana Indonesian orangeista puolet on hävinnyt. Se tarkoittaa, että 25 orankia kuolee joka päivä. Kauniit ja fiksut orangit ovat vaarassa kuolla sukupuuttoon.

Palmuöljy-yhtiöt varastavat maata paikallisilta yhteisöiltä ja tyhjentävät kodit suurten palmuöljyplantaasien tieltä. Yhtiöt saattavat jopa polttaa metsiä, mikä vapauttaa ilmaan ilmastoa lämmittävää hiilidioksidia ja ihmisille vaarallisia myrkkyjä. Palot vaarantavat miljoonien ihmisten terveyden Kaakkois-Aasiassa.

Palmuöljyn tuottajat ovat luvanneet vuoteen 2020 mennessä jättää metsät rauhaan, silti sama vanha meno jatkuu.

Jos emme toimi, lisää arvokkaita elinalueita tuhoutuu, alkuperäiskansat menettävät kotinsa ja Rang-tan ja hänen lajitoverinsa katoavat kokonaan.

Allekirjoita ja kerro suuryhtiöille, että lopettavat palmuöljyn hankinnan metsän tuhoajilta.

Uutisia

Blogit

7 tekoa Amazonin pelastamiseksi

by Greenpeace Suomi

Elokuussa maailma havahtui ennennäkemättömän suuriin metsäpaloihin Amazonilla.Lokakuun alkuun mennessä paloja oli rekisteröity lähes 100 000 yhdeksässä eri Brasilian osavaltiossa. Greenpeace on työskennellyt alueella jo 27 vuoden ajan suojellakseen sademetsän ja…