Villámcsődület a sarkvidékért!

A nemzetközi megmozduláshoz csatlakozva Április 20-án a Critical Mass biciklis felvonulás helyszínén létrehozunk egy szívet több száz ember segítségével.
Ott leszel te is?

 

A sarkvidék jege, földünk klímájának „hűtője”, a szemünk előtt olvad, miközben a világ politikai és gazdasági vezetői leginkább csak halászati és olajipari lehetőséget látnak benne. Elég volt a parttalan és felesleges klímatárgyalásokból, kezünkbe kell venni a jövőnket és megvédeni a sarkvidéket a rövid távú gazdasági érdekektől.

Eddig világszerte hárommillióan, Magyarországról hatvanezren támogatjuk a sarkvidék védetté nyilvánítását, de ez kevés ahhoz, hogy kitiltsunk onnan minden ipari tevékenységet. Ehhez a sarkköri államok és az ENSZ-közgyűlésének határozata kell.

Április 20-án több ezer ember jön össze a világ különböző pontjain, hogy élő, emberekből álló szíveket formálva fejezze ki aggodalmát a sarkvidék jövőjéért. Így követeljük a világ vezetőitől, hogy tiltsák ki a jegesmedvék és az inuitok otthonából a környezetromboló ipari halászatot, kereskedelmi hajózást és olajfúrást.

Kategóriák