Archivált oldal
 

Védjük a tengerek élővilágát

Az óceánok kincsestára sokáig kimeríthetetlennek tűnt, ma már ők is kezdenek elsivatagosodni: folyamatosan csökken az élőlények száma és sokfélesége. Közben pedig minden harmadik lélegzetvételünkben található oxigén a tengerekből származik.

 

Az ember miatt Földünk legnagyobb élőlénye is a kihalás szélére került, mert a nemzetközi tilalom ellenére Japán és Norvégia folytatja a bálnavadászatot.

A modern halászflották sokkal több halat fognak ki, mint amit a természet pótolni tudna, válogatás nélkül tarolnak le kilométereken át minden élőlényt egészen a tengerfenékig. Az óriáshajók, mint úszó gyártelepek még a tengereken képesek feldolgozni a kifogott halakat, becsomagolni és lehűteni azokat. Ma a világ tizenöt legkedveltebb étkezési halfajából egy tucat a kihalás szélére került.

A Greenpeace hajói úton vannak a világ tengerein, hogy harcoljanak az óceánok és azok élőlényeinek védelméért. A Greenpeace küzd a bálnavadászati tilalom fenntartásáért, tengeri rezervátumok kialakításáért, fenntartható halászati módszerek alkalmazásáért, és a tengerek szennyezése ellen.

Elértük, hogy Magyarország lépjen be a Nemzetközi Bálnavadászati Tanácsba, és hogy mi is a bálnák pártján szavazzunk. A nemzetközi egyezményeknek köszönhetően így hazánk érdemben hozzá tud járulni a bálnák megmaradásához.

Legfrissebb

 

Nincs találat.

Kategóriák