משבר הקורונה שהיכה בנו מדביק אותנו לדיווחי החדשות, מעורר בנו דאגה לגבי האנשים היקרים לנו ומעורר בנו חרדות כלכליות וכמובן את ההתאמה לאורח החיים החדש שלנו בו אנו מבלים את עיקר זמננו בבית ללא  אפשרות לצאת לעבודה או ללימודים – אתגר רציני, אין ספק. 

חלק ניכר מהשינויים שנכפו עלינו חושפים את יכולת ההתמודדות השונה של אנשים ברמה המערכתית. עצמאיים לא זכאים להשלמת הכנסה כלשהי, ענפים רבים עומדים בפני קריסה, עובדים רבים אינם יכולים לעבור למודל של עבודה מרחוק וגם ישנם מחלוקות בין נציגי המורים לבין נציגי האוצר כשזו רשימה חלקית כמובן. 

לכל המצוקות הללו נדרשים פתרונות מערכתיים ואנחנו נפעל על מנת שסיוע ממשלתי יופנה לאנשים ועסקים קטנים ולא לתאגידים מזהמים. בינתיים מה שאנחנו כן יכולים לעשות זה להשפיע על הקהילות שלנו ולהפגין חוסן ודוגמא אישית. אולי גם המנהגים שלנו יבינו שערכים כמו אהבה וחמלה הם חזקים יותר מפחד ואימה. 

קיבצנו בעזרת אנשי גרינפיס מכל רחבי העולם שנקלעו למשבר, 9  עצות שימושיות כיצד ניתן לדאוג למשפחה, לחברים, לקהילה ולסביבה בעת הזו. 

#1 בדקו מה שלום השכנים המבוגרים שלכם (בהודעת ווטסאפ, שיחת טלפון, אימייל), במיוחד אם הם לבדם

#2 צרו קשר עם אנשים בבידוד 

תשלחו להם איזה גיף מצחיק לעודד את מצב רוחם. אפילו רחמנא ליצלן תרימו טלפון לשאול מה העניינים – אולי הם צריכים עזרה כלשהי. גם וידאו צ׳אט יכול להיות נחמד. תדאגו להם שירגישו קצת פחות לבד ושהם זוכים לתמיכה חברתית. 

#3 הימנעו מהפצת שנאה, גזענות ובריונות ברשתות החברתיות 

למרבה הצער היא מרחב דיון בו אנו נתקלים לא אחת בתופעות כמו שנאה, גזענות, שיימינג ובריונות רשת. כך למשל סיפרה בדמעות חולה מס׳ 269 שלא רק שעליה להתמודד עם הנגיף אלא גם עם בריונות רשת כשקיבלה אלפי הודעות נאצה. ברשתות גם שמאלנים מכונים ״מלקקי עטלפים״ וכל הערבים הם מחבלים. אז דווקא בשעה זה הזמן לזכור שכולנו בני אדם וכולנו נפגעים במידה כזו או אחרת מהמצב. אז בואו נחשוב פעמיים לפני שאנחנו לוחצים send.

#4 יש לכם זמן פנוי? תתנדבו

הרשת מלאה בעשרות יוזמות לעזרה הדדית לאנשים בבידוד ואנשים בבידוד – כמו למשל העמוד החדש שקם  סולידריות ישראלית. בחרו את היוזמה שמתאימה לכם. רוצים לעזור למאבק הסביבתי? גם בימי המשבר הצטרפו לצוות המתנדבים של גרינפיס.

#5  תגידו לא לפייק ניוז ברשתות החברתיות 

למרבה הצער, גם אם לא לגמרי באופן בלתי צפוי, מידע שקרי רב על נגיף הקורונה מסתובב ברשתות החברתיות. אם אתם נתקלים במידע כזה אנו ממליצים לדווח על כך בעזרת כלי הדיווח של הרשת של הרשת וגם תגיבו בפוסט עצמו או בהודעה פרטית למפרסם. אנו ממליצים כמובן להסתמך ולהתעדכן באמצעות מידע רשמי אותו מפרסם משרד הבריאות וארגון הבריאות העולמי. 

#6 רעיון מהפכני: בעלי דירה? הקלו עם השוכרים השוהים בבידוד ללא הכנסה 

אם אתה בעל דירה ועומדת לרשותך הכנסה נוספת, אולי כדאי לשקול להקל (לדחות / להקפיא) עם תשלומי שכר הדירה עם דיירים שנקלעו לקשיים כלכליים בעקבות המגיפה. מה דעתך? ֿ

#7 הפכו את הריחוק החברתי לכיף בעזרת וידאו צ׳אט

ריחוק חברתי לא אומר שאנחנו איננו יכולים לחוש קרובים ליקירנו. תהיו יצירתיים. שיחות וידאו הן דבר קל ושימושי – לא רק ללמידה מרחוק! תשתמשו בסקייפ או בפייסטיים לחגוג ימי הולדת ולציין אירועים אחרים. 

#8 שתפו חדשות חיוביות ומעשים של נדיבות וסולידריות בקהילה שלכם 

כל יום ברשת מסתובבות אלפי דוגמאות של אנשים מעוררי השראה. שתפו אותם! יחד אנחנו יכולים לעצור את מעגל החדשות הרעות. הפיצו את השינוי. 

#9 תפסיקו לאגור נייר טואלט!

sick new work by legend Sam Wallman, words by Miro Sandev, in Overland Literary Journal.sam wallman's patreon:…

Posted by Tom Tanuki on Monday, March 9, 2020