גורילה בפארק הלאומי מפאו שבקאמרון. הפארק מנוהל ע"י הקרן לשמירה על חיות פרא, על מנת להגן על הגורילות מפני איום כריתת היערות וצייד לא חוקי.

שלושה מהזנים הקרובים אלינו ביותר: הגורילה, השימפנזה והבונובו, כולם תלויים ביער הגשם של הקונגו לקיומם. בהיותו בעל חשיבות אקולוגית יוצאת דופן, היער הוא ביתם של 270 זנים של יונקים, מתוכם 39 הם זנים היחודיים לאזור זה.

יער הגשם בקונגו הוא מהווה בית לחיות כמו האוקאפי (ממשפחת הג'ירפיים), טווס קונגו, בפאלו היער. הבונגו (אנטילופת יער) ופיל היער. יער הגשם של קונגו הוא ביתם של כ-10,000 זנים של צמחים, 3,300 מהם יחודיים לאזור זה.

יער הגשם של קונגו, השני בגודלו בעולם לאחר יער האמזונס, משתרע על פני הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, קמרון, הרפובליקה המרכז אפריקאית, גינאה המשוונית, וגאבון. שטח עצום זה גדול פי 3 משטחה של צרפת. (כ 1,700,000 קמ"ר). כמחצית משטח יער זה נמצא בשטחה של רפובליקת קונגו.

עשרות מיליוני בני אדם תלויים ביער זה לקיומם. בקונגו לבדה ישנם 40 מיליון בני אדם - איכרי בנטו, אנשי שבט הטווא וקהילות דייגים רבות, תלויים ביער למחייתם. בחלק זה של העולם תלויות ביער גם תרביות שלמות.

יער הגשם האפריקאי היווה בעבר טריטוריה ירוקה עצומה ורציפה שהשתרעה מהסרנגטי ועד אוגנדה. כיום הטרטיטוריה הזו התפרקה למקטעים עקב כריתת היערות תעשייתית - אחד האיומים הגדולים ביותר לפיסות היער הנותרות, כמו גם לבני האדם, החיות והצמחים החיים שם.

עדיין לא מאוחר מדי להציל את יער הגשם של קונגו, אבל השעון כבר מתקתק. ליער הקונגו תפקיד חיוני בוויסות האקלים הגלובלי.  קונגו לבדה מחזיקה כ- 8% ממלאי הפחמן בביו-מסה, 75% ממלאי הפחמן שנותר ביערות הגשם במערב ומרכז אפריקה.

בשנת 2009 גרינפיס הקים את גרינפיס אפריקה כדי להגן על היערות ביבשת אפריקה.

נושאים
תגיות