עם ההודעה על פרישת ארה”ב מהסכם פריז, הגיבה מנכ”לית גרינפיס: העולם ינוע קדימה איתו או בלעדיו

עם ההודעה הרשמית של נשיא ארה”ב טראמפ על פרישת ארה”ב מהסכם פריז, הגיבה המנכ”לית שלנו, ג’ניפר מורגן : “טראמפ מפנה את השטח למנהיגים האמתיים שמבינים את גודל השעה ופועלים להגן על המדינה שלהם ועל האקלים באמצעות מעבר לכלכלות המבוססות על אנרגיה נקייה. אנו חוזים במהפך בסדר העולמי כאשר אירופה, סין ואחרים מובילים אותנו קדימה. לאחר הודעת ארה”ב ערכו פעילי גרינפיס שורה של פעולות מחאה בגרמניה, ספרד, בריטניה, יפן, ארגנטינה, צ’ילה ועוד.

מורגן הוסיפה כי “ניתן לראות עד כמה טראמפ מנותק מיתר העולם:  כאשר קרוב ל- 200 מדינות התחייבו לפעולה למען האקלים בהסכם פריז ורק אחת החליטה לסגת. זהו שינוי בתפקיד המבוגר האחראי של העולם – כאשר ארה”ב קופצת החוצה – מנהיגי העולם, ראשי חברות ואנשים ברחבי העולם נעים קדימה לעתיד”.

“בפרישה מהסכם פריז ארה”ב הפסידה את מקומה כמנהיגת אקלים בינלאומית. החלטה זו היא לא פחות מפשיטת רגל מוסרית שטראמפ עוד יתחרט עליה. פעולה גלובלית למען האקלים אינה דיון חוקי או פוליטי, זו חובה שלא ניתן לברוח ממנה כדי להגן על האנשים ועל כדור הארץ”, הוסיפה מורגן. 

מחאת גרינפיס מול ספינת פחם שהגיעה מארה"ב

 שעתיים לפני ההודעה, ערכו גרינפיס מחאה אל מול משלוח פחם שהגיע מטקסס ארה”ב לחופי המבורג גרמניה. כ- 15 פעילי גרינפיס כתבו על ספינת הפחם שהייתה בדרכה לחוף : “No coal, no Trump”. 

מנכ”ל גרינפיס דרום מזרח אסיה, יב סאניו: “יום זה ייכתב בהיסטוריה כיום בו ארה”ב – תחת משטר הנשיא טראמפ – הפנתה את גבה לאלה הזקוקים למנהיגות, שאפתנות וחמלה. אנחנו ניצבים בחזית שינויי האקלים  בפיליפינים והמזהמים יתנו דין וחשבון על הסבל וההתחממות העולמית הלא-צודקת שמתרחשת כבר עתה בקרב הציבור שלנו. איננו לבד בכך: הקהילה העולמית תיקח פעולה וכבר עכשיו פועלת – אם או בלי ארה”ב”.

בכיר בגרינפיס מזרח אסיה, לי שו, הוסיף: “הנשיא טראמפ מסיט את שלטונו לכיוון ההפוך לשאר העולם. בשעה שסין מבטלת תחנות כוח פחמיות, טראמפ מבטל פעולה למיגור שינויי האקלים. הניסיון של טראמפ לחבל במעבר העולמי לאנרגיות מתחדשות לא יצליח. זה רק יעמיד את ארה”ב בפינה ויתן לסין הזדמנות לקצור את הרווחים הכלכליים מאנרגיות מתחדשות”.

מחאות נגד החלטת טראמפ 

  • ארה”ב היא המזהמת מספר 2 בעולם אחרי סין, ואחראית ל- 13% מפליטות גזי החממה הגלובאליים. במסגרת הסכם פריז, התחייב הנשיא לשעבר אובמה להפחית 28% מהפליטות עד 2030, השוות ערך להפחתת 1.7 ביליון טון פליטות גזי חממה.
  • בין פעולות טראמפ עד כה: קיצוץ כשליש מתקציבה של הסוכנות להגנת הסביבה (המקבילה למשרד להגנת הסביבה בישראל) ובכך מניעת תכניות סביבתיות למיגור שינויי האקלים, אישור קידוחי נפט וגז באוקיינוס האטלנטי והארקטי שבוטלו על-ידי הנשיא היוצא אובמה וקידום צינור בצפון דקוטה שהפך לסמל. להרחבה, כאן.