המכחישים נחשפים במערומיהם. אושר פעם נוספת: שינוי האקלים אמיתי.

חדשות - 24 אוקטובר, 2011
בהשתלשלות עניינים אירונית התברר כי מחקר שמומן בעיקר על ידי ספקני אקלים מלמד דווקא שהקונצנזוס המדעי המקובל לגבי שינויי האקלים אכן מדויק.

מבחינת גרינפיס, אין זה מפתיע כלל שתוכנית BEST למדידת טמפרטורת פני כדור הארץ של ברקלי גילתה ש..... רגע – הנה זה בא – העולם מתחמם במהירות. המחקר הזה מאשש את מה שמוסדות חשובים לחקר האקלים כמו נאס"א, NOAA ואוניברסיטת איסט אנגליה בבריטניה טוענים כבר עשרות שנים.

התוכנית, שמומנה בעיקר על ידי יקירינו, אילי הנפט האחים קוך– קיבצה בכוונת מכוון אוסף של מדענים בעלי מגוון של דעות בנושא שינויי האקלים, ביניהם רבים שמעולם לא היו פעילים בתחום בעבר. בדרך זו מנעו 'הטיה של הקבוצה המדעית שהוקמה לכיוון הקונצנזוס הקיים. הקבוצה השתמשה במתודולוגיה חדשה לניתוח נתונים, שמסתמכת לא רק על המספר המצומצם של תחנות מדידה שהצליחו לספק נתונים עקביים לאורך זמן.

*בתמונה: 39,028 תחנות המדידה שהשתתפו במחקרBEST. הנקודות השחורות מייצגות אזורים 'כפריים' ואילו הכחולות מייצגות אזורים 'עירוניים'.

המכחישים קיוו שהמחקר יוכיח אחת ולתמיד את הטעה החוזרת והמטעה של מכחישי שינויים האקלים, שלפיה: הטמפרטורות הממוצעות הגבוהות יותר שנמדדו ברחבי העולם נגרמו מהסתמכות יתר על קריאות בתוך אזורים עירוניים, הסובלים מאפקט 'איי החום העירוניים'. הסיפור התפרסם, בין השאר, באקונומיסט, בגארדיאן, ב-BBC וב-וושינגטון פוסט

עכשיו עזרו לנו להפיץ את המידע ברשתות החברתיות: סמנו 'לייק' ושתפו את הפוסט והכתבות החדשות עם חברים - בייחוד מי שהנושאים המדעיים מבלבלים אותו. עכשיו, לאחר הפרסום הפומבי של הדוח שאותם מכחישים היו כל כך נלהבים לקראת פרסומו, מכחישי שינויי האקלים מנסים עתה ברוב ייאושם לתקוף את המתודולוגיה – שכמו בכל מחקר מדעי תקין היא שקופה לגמרי.

*בתמונה: מגמות בגובה טמפרטורות (א) בכל תחנות המדידה הקרקעיות; (ב) בתחנות כפריות בלבד. בשני הגרפים נראית בבירור מגמת התחממות דומה.

אף שתהליך בדיקת העמיתים טרם הושלם, האסטרו-פיזיקאי הממונה על התוכנית, ריצ'רד מולר, החליט על פרסום מקדים של המאמרים לפני יציאתם לאור באופן רשמי כדי לקבל משוב רחב ככל האפשר.

וזה רק מוכיח שאי אפשר להתווכח עם השיטה המדעית. חובה לבדוק השערות ולפעול על סמך תוצאות הבדיקה. גרינפיס גאה בכך שהקמפיינים שלה מבוססים על מיטב המחקרים המדעיים והכלכליים ומתנהלים ביושר ובשקיפות. אחרי הכל – בפוליטיקה של האקלים, בדיוק כמו בחיינו הפרטיים – מי שישר יזכה באמון ובתמיכה בטווח הארוך.