ייצור שמן דקלים עבור מוצרי צריכה הוא גורם ההרס

ספקי שמן דקלים למותגים הגדולים בעולם, ביניהם יוניליבר, נסטלה, קולגייט-פאלמוליב ומונדלז, השמידו בתוך פחות משלוש שנים שטח ביערות הגשם באינדונזיה הגדול פי 2 מזה של סינגפור

ספקי שמן דקלים למותגים הגדולים בעולם, ביניהם יוניליבר, נסטלה, קולגייט-פאלמוליב ומונדלז, השמידו בתוך פחות משלוש שנים שטח ביערות הגשם באינדונזיה הגדול פי 2 מזה של סינגפור. כך עולה מתוך מצאי חקירה חדשה של ארגון הסביבה הבינלאומי גרינפיס.

 Trucks loaded palm oil fruit drive trough haze at Rokan Hilir Regency on June 25, 2013, in Riau Province, Indonesia. The forest fires continue to cause record-breaking air pollution in Singapore and Malaysia.

גרינפיס בדקו כיצד 25 החברות הגדולות בעולם להפקת שמן דקלים תורמות להרס יערות הגשם ומצאו כי:

 

  • 25 חברות להפקת שמן דקלים גרמו להרס של 1300  קמ”ר של יערות גשם מאז סוף 2015
  • 40% מהרס היערות ( 516 קמ”ר) היה בפפואה, אינדונזיה – אחד מהאזורים העשירים ביותר בעולם במגוון ביולוגי אשר נשמר עד לאחרונה רחוק מידיה של תעשיית שמן הדקלים
  • 12 מותגים בינלאומיים רכשו מלפחות 20 מחברות להפקת שמן דקלים: קולגייט-פאלמוליב (Colgate-Palmolive), הרשי (Hershey), קלוגס (Kellogg’s), מארס (Mars), ל׳אוראל (L’Oreal), קראפט היינץ (Kraft Heinz), מונדלז (Mondelez), נסטלה (Nestle), פפסיקו (PepsiCo), רקיט בנקיסר (Reckitt Benckiser) ויוניליבר (Unilever).
  • וילמאר (Wilmar), חברת הסחר בשמן הדקלים הגדולה בעולם, רכשה מ-18 חברות שמפיקות שמן דקלים.

 

החקירה חושפת את הכישלון המוחלט של חברת וילמאר העולמית – סוחרת שמן הדקלים הגדולה בעולם – לנתק את קשריה לתעשיית הרס יערות הגשם.

 

בשנת 2013 ארגון גרינפיס גילה כי וילמאר וספקיה היו אחראיים לבירוא יערות לא חוקי, כולל שריפות יזומות ופינוי לא חוקי של מרחבי מחיה נרחבים של נמרים הנמצאים בסכנת הכחדה. לאחר מכן, באותה שנה, וילמאר הודיעה על אימוץ מדיניות חדשה לעצירת הרס יערות הגשם. למרות מדיניות זו, החקירה החדשה מוצאת כי וילמאר עדיין רוכשת את שמן הדקלים שלה מספקים שהורסים את יערות הגשם וגוזלות קרקעות מקהילות מקומיות.

 

״ניתן להפיק שמן דקלים מבלי להשמיד יערות גשם, אך החקירה שלנו מראה כי חברת וילמאר העולמית עדיין שקועה לחלוטין בהרס יערות הגשם. מותגים שמוכרים בכל בית כמו יוניליבר, נסטלה, קולגייט-פאלמוליב ומונדלז התחייבו ללקוחות שלהם שהם ישתמשו בשמן דקלים נקי בלבד, אבל הם הפרו את הבטחותיהם. באחריות המותגים להפסיק לעבוד עם וילמאר עד שיוכיחו שהם  מספקים שמן דקלים ממקורות לגיטימיים״, כך לפי קיקי טאופיק, מנהל קמפיין גרינפיס למען יערות הגשם באינדונזיה.

 

מלבד הרס יער הגשם, 25 המקרים המפרוטים בדו״ח כוללים ראיות לניצול סכסוכים חברתיים, פיתוח ללא היתרים, פיתוח מטעים באזורים מוגנים ובשמורות טבע והצתות של יערות לטובת פינוי הקרקע. דו״ח זה כולל גם את ההערכה המקיפה ביותר של הרס יערות הגשם בפפואה אינדונזיה.

 

״פפואה היא אחד המקומות עם המגוןן הביולוגי העשיר ביותר בעולם. יערותיה הבתוליים נשמרו עד כה מפני ההרס שמתרחש בחלקים אחרים באינדונזיה. עכשיו תעשיית שמן הדקלים נכנסת גם לשם ומחסלת את היערות בקצב מדאיג. אם לא נעצור אותם עכשיו, הם יושמדו לטובת הפקת שמן דקלים, ממש כפי שכבר קרה בסומאטרה וקאלימטן״, הוסיף טאופיק.

הפקת שמן דקלים משפיע רבות על הסביבה, בני אדם והאקלים.

סוף

  • ·         לגלריית תמונות ווידאו של הרס יערות הגשם באינדונזיה לחץ כאן
  • ·         להורדת הדו”ח המלא