נייר עמדה בנושא אנרגיה סולארית

פחות משני אחוז מהחשמל בישראל מיוצר כיום מאנרגית שמש. על הנייר, כולנו יכולים לייצר חשמל סולארי: כל מה שצריך זה קורת גג וקרן שמש מעל לראש. חשמל סולארי יחסוך לכל משק בית מאות שקלים מדי חודש, יפחית את זיהום האוויר ויחסוך למשק סכומי עתק.

בישראל מתקיימים התנאים האופטימליים להפקת חשמל סולארי. אולם, מבוך בירוקראטי הופך את החלום לבלתיאפשרי. בנוסף לכך, למרות התחייבות ממשלתית, לא ניתנת תמיכה כלכלית למי שמצטרף למהפכה הסולארית וחוסך כמות אדירה של פחם ונפט. במקום לתמוך באנרגיה סולארית, ממשיכה המדינה לסבסד חברות מזהמות על חשבון הבריאות של כולנו.

גרינפיס קורא לממשלה ולקברניטי המשק לתמוך במהפיכה הסולארית: להסיר את החסמים הבירוקראטיים ולקבוע פרמייה ירוקה לתשלום ליצרנים סולאריים. חשמל סולארי ישתלם לכולנו – לצרכנים, למשק ולממשלה.

1 נכתב על ידי דריונתן אייקנבאום. לשאלות ויצירת קשר, נא לפנות לנגה גולדפינגר, דוברת גרינפיס

לקריאת הדו״ח המלא:

לחץ כאן

 

הערה מתודולוגית

מסמך זה כולל התייחסויות לתועלות המשקיות המגוונות של אנרגיות מתחדשות (רכישת דלקים, הפחתת מזהמים ופליטות פחמן, יציבות אנרגטית). ההערכות שניתנות מבוססות על הדוח שנכתב על ידי המועצה הלאומית לכלכלה בשנת 2010, בראשותו של פרופיודגין קנדל. הבחירה בדוח וועדת קנדל כעוגן מתודולוגי נובעת משתי סיבות: ראשית, היא עבודה מקיפה בנושא של תועלות משקיות של אנרגיה מתחדשת; שנית, מסקנותיה והמתודולוגיה שלה אומצו על ידי ממשלת ישראל.2