Regjeringens krisepakker må være grønne

Store summer av fellesskapets penger skal investeres når norsk økonomi skal sparkes i gang etter koronakrisa. Som sjefen for Det internasjonale energibyrået (IEA) nylig påpekte, er dette en gyllen mulighet til å investere i omstillingen fra fossilt til fornybart.

Bli med og krev at veien ut av koronakrisa bidrar til å løse klimakrisa. Krisepakkene må brukes til grønne investeringer, og til å hjelpe titusenvis av mennesker som har blitt permittert fra jobb, ikke til å redde de selskapene som forurenser mest. I stedet for å investere i mer olje må vi bygge opp fornybare næringer.

Scroll ned for å se de konkrete kravene våre.

Klimakampen kan ikke hvile nå, krisepakkene må brukes til å trygge velferdsstaten samtidig som vi skaper en grønn og rettferdig framtid for alle.

Dette krever vi av regjeringen

Tiltakspakkene må brukes til:

  1. En rettferdig omstilling fra fossilt til fornybart. Staten må ta en aktiv rolle i å bygge opp nye næringer som offshore havvind, samtidig som man faser ut investeringene i olje- og gassnæringen. Arbeidere tilknyttet oljeindustrien må få tilbud om jobb i de nye næringene eller omskolering.

  2. Grønn infrastruktur. Investere i jernbane, kollektivtrafikk og infrastruktur som for eksempel el-billadere over hele landet. Samtidig må Norge rustes til å takle de klimaendringene som kommer, for eksempel gjennom å oppgradere vann- og avløpsnettet for økt ekstremnedbør.

  3. Lokal matproduksjon. Vri om landbrukspolitikken med mål om økt produksjon av korn, frukt og grønnsaker, styrket selvforsyningsgrad og redusert avhengighet av soyaimport.

Du kan lese det fullstendige innspillet her.

Når du skriver under, støtter du våre krav som vi kommer til å overlevere til regjeringen og Stortinget.

Jo flere vi er, desto enklere er det å påvirke politikerne. Stå sammen med oss og skriv under nå!

skriv under

  • Vi ber om telefonnummeret ditt fordi vi ønsker å skape en dialog om innsatsen vi sammen kan gjøre for å løse truslene som planeten vår står overfor. I samtalen med deg ber vi om støtte i form av økonomisk bidrag slik at vi kan skape enda mer grønn fremgang for planeten vår.
  • Vi mottar av prinsipp ikke støtte fra myndigheter, næringsliv eller politiske partier – derfor er vi avhengig av støtte fra enkeltpersoner som deg. Selv om ikke alle kan eller vil støtte, opplever vi at folk flest reagerer positivt på en personlig samtale og muligheten til å bidra til en sunnere planet og bli en del av Greenpeace – som fast bidragsyter eller frivillig. Vi får muligheten til å snakke om arbeidet vårt, og du har muligheten til å stille spørsmål om organisasjonen vår, hvordan vi jobber og hva pengene dine går til. Det skaper trygghet for både deg og oss.
  • Du kan kontakte oss når som helst hvis du ikke ønsker at vi ringer deg, på: [email protected], og vi vil sørge for at nummeret ditt blir fjernet.

Det korte svaret er ja!

I Greenpeace jobber vi ut fra prinsippet om at vi er sterkere sammen. Når vi organiserer oss og står sammen, kan vi rope høyere og lettere skape endring.

Vi vet at det fungerer. Et eksempel på det har vi fra 2015, da 50 000 mennesker skrev under for et kullfritt oljefond. Sammen vant vi fram.

Men kampanjene våre vinnes sjelden over natten. Det kan ta lang tid. Vi driver solid forskning og vurderer nøye hvordan vi skal presentere argumentene våre. Vi møter ofte mektige aktører med enorme budsjetter. Derfor er det utrolig viktig å samle så mange stemmer og underskrifter som mulig. På den måten blir det umulig for selskaper og politikere å ignorere oss.

Når du skriver under på en av kampanjene våre og deler videre med venner, familie og bekjente, skaper du ringer i vannet. Og jo flere som gjør det samme, desto større sjanse har vi til å vinne nye viktige klimaseire.

1. Hold deg oppdatert og engasjer nettverket ditt.

Følg oss på sosiale medier for å få de siste nyhetene om vårt lokale og globale miljøarbeid. Du kan engasjere deg ved å dele eller kommentere innlegg, og dermed gjøre flere oppmerksomme på og interessert i klima og miljø.

YouTube:Greenpeace Norge

Facebook:@greenpeacenorge

Instagram:@greenpeacenorge

Twitter:@greenpeacenorge


2. Si ja til en grønn hverdag.

Ta miljøvennlige valg og inspirer andre til å gjøre det samme. Hold utkikk etter tips og triks i e-postene, innleggene og artiklene våre og prat om klima og miljø med venner og familie.

3. Bli frivillig.

Våre frivillige er en gjeng inspirerende mennesker som har gjort mange fantastiske ting opp gjennom årene. Som frivillig i Greenpeace kan du bli med på alt fra informasjonsutdeling på gaten og på festivaler til forskning og logistikk, eller du kan delta i demonstrasjoner og ikke-voldelige aksjoner. Les mer om frivillighet i Greenpeace her


4. Støtt arbeidet vårt.

Som månedlig giver spiller du en viktig rolle i å bekjempe vår tids største utfordring – klimakrisa. Med din støtte kan vi legge det nødvendige presset på myndigheter og selskaper rundt om i verden for å redusere CO2-utslipp, for å få til et skifte fra fossil til fornybar energi og for å beskytte hav og skog.

Administrasjonskostnadene er lavere for faste bidrag, så en større prosentandel går direkte til det du bryr deg om. Det er også mer praktisk for deg: Det tar to minutter å komme i gang, og deretter hjelper du automatisk planeten vår hver dag, året rundt. Og du kan når som helst endre beløpet ditt eller avslutte.

Når mange nok mennesker kjemper for samme sak kan vi skape de store endringene.

Støtten som du og andre gir, skaper langsiktig økonomisk sikkerhet og stabilitet i arbeidet vårt. Det er faktisk hele grunnlaget for at vi kan fortsette å jobbe for en sunnere og mer bærekraftig planet. Greenpeace mottar ikke støtte fra selskaper eller stater. Dette gjør at vi kan være helt uavhengige og alltid handle ut fra planetens beste. Derfor er støtten fra mennesker som deg uunnværlig.