Agricultura este răspunzătoare pentru 14% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră la nivel mondial. Fermele ecologice pot ajuta la reducerea acestor emisii și pot ajuta fermierii să facă față schimbărilor climatice.

Ingineria genetică ne face dependenți de substanțe toxice și de controlul corporațiilor asupra agriculturii, expunând oamenii și mediul înconjurător la riscuri necunoscute. Pânzele freatice ajung să fie contaminate, dăunătorii devin din ce în ce mai rezistenți la pesticide - acestea sunt doar câteva dintre problemele provocate de poluarea din agricultură, domeniu care a devenit din ce în ce mai dependent de substanțe toxice. Zece corporații controlează aproape 70% din piața mondială a semințelor. Acest control corporatist al agriculturii înseamnă că fermierii au mai puține alegeri la dispoziție. Ingineria genetică nu rezolvă problema foametei.

Greenpeace atrage atenția și asupra folosirii pesticidelor, care au efecte negative semnificative asupra biodiversității, solurilor și apelor. În cele din urmă, pesticidele ajung și în hrana consumatorilor. Unele dintre cele mai dăunătoare pesticide folosite sunt cele din categoria neonicotinoidelor, unele fiind insecticide sistemice, care sunt distribuite în toate componentele plantei, inclusiv în polen. Astfel, sunt afectate organismele care intră în contact cu polenul: păsări, amfibieni, și cel mai important – insectele polenizatoare: albinele, bondarii, specii de fluturi și de molii. Pe termen lung numărul acestora scade, la fel și producția agricolă, la plantele care depind de polenizare (aproximativ 75% dintre speciile de plante care sunt cultivate în lume).

Cele mai recente actualizări

 

2 rețete pe care trebuie să le încerci de Ziua Mondială Fără Carne

Articol principal | iunie 13, 2016 la 12:09

Experții Națiunilor Unite spun că până în 2050 populația Pământului va crește până la 9 miliarde de persoane. Asta înseamnă cu 30% mai mult decât azi, iar scenariul presupune că și producția de carne va atinge 200 de milioane de tone. O cifră...

Șapte mituri despre culturile modificate genetic și adevărul din spatele lor

Articol principal | noiembrie 5, 2015 la 15:57

Agricultura bazată pe folosirea culturilor modificate genetic nu este o soluţie adecvată pentru rezolvarea unor probleme globale, precum foametea, malnutriţia sau schimbările climatice.

Europa respinge culturile modificate genetic

Comunicat de presă | noiembrie 5, 2015 la 15:16

Un nou raport Greenpeace scoate în evidență relația dintre culturile modificate genetic și pesticide

O alimentație bazată pe produse locale și de sezon este posibilă

Pagină | octombrie 15, 2015 la 12:28

Vă invităm vineri, 16 octombrie, de la ora 11:00, la Dianei 4, să sărbătorim împreună Ziua Internaţională a Alimentaţiei prin evidențierea beneficiilor și beneficiarilor agriculturii ecologice.

17 țări din UE vor sa interzică culturile modificate genetic

Comunicat de presă | octombrie 6, 2015 la 16:50

Bruxelles – 17 țări și patru regiuni (în alte două țări) sunt în curs de a interzice cultivarea de organisme modificate genetic pe teritoriile lor. Acestea reprezintă 65% din populația UE și 65% din totalul teren arabil din UE.

1 - 5 din 106 rezultatelor.

Subiecte