Semnează petiţia împotriva reactoarelor nucleare

Pagină - mai 31, 2010
În România există o singură centrală nucleară, la Cernavodă, care are 2 reactoare (Cernavodă 1 şi 2) şi este amplasată într-o zonă cu risc seismic. Guvernul României intenţionează să construiască încă 2 reactoare nucleare (Cernavodă 3 şi 4) şi o nouă centrală nucleară, a cărei locaţie nu a fost făcută publică (în presă au fost menţionate mai multe localităţi din Transilvania).

Greenpeace-tüntetés a romániai cernavodă-i atomerőműnél.

Printre riscurile centralelor nucleare se numără: riscul unor accidente majore (de genul celui de la Cernobîl), scurgeri de substanţe radioactive care pot afecta atât mediul înconjurător cât şi sănătatea oamenilor din zonă, depozitarea deşeurilor radioactive rezultate în urma exploatării, proliferarea armelor nucleare ( în reactoarele care folosesc uraniu natural drept combustibil, aşa cum este şi cel de la Cernavodă, se poate produce plutoniu, folosit la fabricarea armelor nucleare, aşa cum s-a întâmplat în India, în 1974 şi ulterior)  s.a.

Greenpeace militează pentru promovarea energiei regenerabile ca alternativă la energia nucleară deoarece ţara noastră are un potenţial foarte mare în acest domeniu, acest tip de energie nu prezintă riscuri faţă de mediul înconjurător sau faţă de sănătatea oamenilor şi necesită investiţii semnificativ mai mici decât energia nucleară.

 

Politica de confidențialitate Greenpeace:

Greenpeace nu oferă datele tale personale altor organizații, le păstrează confidențiale și le folosește doar în scopul menționat, acela de a susține petiția.  În baza legii 677/2001 si a OUG 36/2007, Greenpeace România este operator de date cu caracter personal, înregistrat cu numărul 14429.

Mai multe aici.

Prin acceptarea prezentei (semnarea petiției) subsemnatul..... sunt de acord ca GREENPEACE CEE ROMĂNIA să prelucreze datele personale pe care le voi furniza, respectiv: nume şi prenume, localitate de domiciliu, CNP, e-mail în scopul realizării campaniei de promovare a energiei regenerabile ca alternativă la energia nucleară care poluează mediul înconjurător în condițiile prevazute maijos. 

Prin prezenta îmi exprim consimțământul în mod expres ca FUNDAŢIA GREENPEACE CEE ROMÂNIA să prelucreze codul numeric personal exclusiv în scopul prelucrării acestuia ca element de identificare a (al) subsemnatei(ului) în cadrul campaniei de promovare a energiei regenerabile ca alternativă la energia nucleară, a cărei tehnologie de producere poluează mediul înconjurător.