Voluntarii Greenpeace din Iași au ecologizat Rezervația Repedea

Comunicat de presă - aprilie 19, 2010
Voluntarii Greenpeace din grupul local Iași au organizat o ecologizare în Rezervația geologică și paleontologică Repedea. Picnicurile și grătarele sunt interzise în Rezervație, astfel că voluntarii au obținut sprijinul Gărzii de Mediu care a dat amenzi și avertismente persoanelor care au încălcat regulamentul.

Ecologizare la rezervația Repedea, Iași

Colectare selectivă în cadrul ecologizării rezervației Repedea, Iași

Iași, România - Duminică, 18 aprilie, voluntarii Greenpeace din grupul local Greenpeace România au organizat, cu sprijinul Salubris și al Gărzii de Mediu Iași,  o ecologizare în rezervația Repedea. Voluntarii au adunat selectiv gunoaiele, iar inspectorii Gărzii de Mediu au dat avertismente și amenzi persoanelor care au venit în Rezervație la picnic – acest lucru fiind interzis. La ecologizare au participat aproximativ 20 de voluntari Greenpeace.Rezervaţia Repedea este o rezervaţie geologică şi paleontologică situată pe teritoriul judeţului Iaşi. Ea se află la sud de municipiul Iaşi, lângă releul de televiziune de pe Dealul Repedea, şi se întinde pe o suprafaţă de 47,47 hectare.

Ca poziţie geografică, rezervaţia se află la limita dintre Podişul Central Moldovenesc şi Câmpia Moldovei şi la întrepătrunderea silvostepei cu pădurea. În acest loc se află un masiv calcaros format din scheletele de scoici cimentate, după retragerea Mării Sarmatice. Din cauza unei lacune legislative, rezervația nu are în prezent, un custode.

Puteți vedea scurte reportaje aici și aici.