Vårt uppdrag

Våra värvare spelar en viktig roll för att skapa opinion och ekonomiska resurser. Greenpeace är en oberoende miljöorganisation som inte tar emot bidrag från stat eller näringsliv. Därför är stödet från över 3 miljoner privatpersoner världen över avgörande. Vi pratar dagligen med hundratals människor runt om i Sverige och värvningsverksamheten är en stor del av organisationens framgångar och kampanjer. Greenpeace värvare förmedlar kunskap, engagemang och får människor att agera, vilket är en nyckel till förändring.

Din utveckling & karriär

Värvaryrket öppnar många dörrar. Det ser bra ut på ditt CV och kan leda dig vidare inom Greenpeace, andra organisationer eller inom miljörörelsen.Som värvare kan du efter ca 3 månader med goda resultat få mer ansvar samt högre timlön. Flera gånger om året finns det möjligheter att resa och jobba på andra orter runt om i landet. Med goda resultat och rätt attityd kan du ta steget till att bli Teamleader. I rollen som Teamleader leder du en mindre grupp av värvare och ansvarar för era gemensamma resultat. De flesta Koordinatorer på Greenpeace har en gång börjat som värvare.Vi har kontor i över 40 länder runt om i världen och som värvare har du goda möjligheter att kunna arbeta utomlands. Vi har exempel på värvare som har arbetat i bl a Nya Zeeland, Mexico och Spanien.

Det här får du ut av att jobba med oss:


- Kunskap om miljö och hållbarhet
- Kommunikation och försäljningskunskap
- Lagarbete och ledarskapsmöjligheter
- Möjlighet att slipa på din argumentation och retorik
- Möjlighet att resa både i Sverige och även internationellt
- Möjligheter till framtida internationella karriär
- Meningsfull vardag på jobbet med nya vänner

Praktiska detaljer

Vare sig du vill jobba varje dag eller ett par gånger i veckan och kombinera det med studier eller annat - så passar värvaryrket dig. Jobbet är på deltid upp till 30 timmar i veckan. Du kan välja att jobba 3-5 dagar per vecka. På gatan jobbar vi 6 timmars pass dagtid och på dörren kvällstid.

Anställningen börjar med en utbildningsdag följt av en upplärningsperiod där du får daglig support & coachning av erfarna kollegor. Flera gånger om året, särskilt under sommaren, finns det även möjligheter att jobba på festivaler och i resande team där du får möjligheten att veckovis besöka städer, festivaler och andra evenemang.

GATUVÄRVNING – DAGTID
Måndag - fredag kl. 10.00-17.00
Lön utgörs av en fast timlön på 130 kr/h plus semesterersättning och möjlighet till bonus. Det finns goda möjligheter till löneutveckling med erfarenhet och mer ansvar.
Jobba 3-5 dagar/vecka enligt schemaläggning (6 timmars pass dagtid).

DÖRRVÄRVNING – KVÄLLSTID
Måndag - fredag kl. 14.30-21.00
Möjligheter till helgarbete finns
Lönen utgörs av en fast timlön på 140 kr/h plus semesterersättning och möjlighet till bonus. Det finns goda möjligheter till löneutveckling med erfarenhet och mer ansvar.
Jobba 3-5 dagar/vecka enligt schemaläggning.

Kontakta oss:

Frida Lind, Face to Face Koordinator
072-714 62 39
frida.lind@greenpeace.org