Rainbow Warrior og flotilje fra Bali sammen for klimaet

Pressemelding - 7 desember, 2007
Nusa Dua, Bali, Indonesia 7. desember 2007 - En flotilje av fiskebåter ønsket Greenpeace skipet Rainbow Warrior velkommen i det hun ankom havnen i Benoa, Bali, i dag.

En flotilje på 40 båter ønsker Rainbow Warrior velkommen i det hun ankommer havnen i Benoa, Bali.

Fiskebåtene hadde bannere med påskriften "Save Our Seas - Save Our Corals" og "Climate Action Now", og vil presse myndighetene til på Bali-konferansen til å gå til aksjon og sloss mot klimaendringene.

Flotiljen kaller på mennesker over hele verden og oppfordrer dem til å ta del i morgendagens "Global Day of Actions", hvor tusentalls av mennesker over hele verden vil demonstrere for kamp mot klimaendringene. Mannskapet på Rainbow Warrior og firvillige fra Greenpeace vil gå i paraden sammen med Indonesias "Civil Society Organization".

- Vi kaller på borgere over hele verden for at de skal kreve handling fremfor ord, sa kaptein Mike Fincken på Rainbow Warrior.

Klimaendringene er allerede her. Landene som først får merke konsekvensene er de med dårligst kapasitet til å tilpasse seg, og de med historisk sett minst ansvar for selve problemet. Stigningen av den globale temperaturen må holdes under 2°C for at vi skal unngå de voldsomste endringene.

- Fiskerne på Bali har allerede fått føle endringene på kroppen. Korallrevene dør, noe som vil påvirke fisket vårt - og vi frykter effektene det vil ha på samfunnene våre når havnivået stiger. Vi krever konkrete planer for handling, inkludert en plan for rehabilitering av sammfunnene våre, sa Wayan Tudjana, talsperson for fiskerne.

I løpet av den tre måneder lange reisen fra India til Indonesia, har Rainbow Warrior besøkt lavtliggende Sunderban, et område som er ekstremt sårbart for en stigning i havnivået, og Sumatra, hvor sumpområder erstattes med palmeoljeplantasjer som igjen øker utslippet av klimagasser. Skipet har konfrontert kull- og palmeoljeselskaper og belyst deres innblanding i klimakrisen.

Rainbow Warrior er nå i Indonesia for å kreve øyeblikkelig handling mot klimaendringene. Greenpeace mener at det enda er mulig å forhindre de verste endringene av klimaet, men, det vil kreve en revolusjon i måten vi bruker og skaper energi, og et sterkt engasjement for å stoppe nedhuggingen av skoger verden over.

Les mer om toppmøtet på Bali her

Other contacts:

Truls Gulowsen, tel. 9010794
Bente Myhre Haast, tel. 48297274