Copyright

Στην Greenpeace ενθαρρύνουμε την αναπαραγωγή και την κοινοποίηση του υλικού μας και των ηλεκτρονικών μας προϊόντων. Ωστόσο, η χρήση τους διέπεται από συγκεκριμένους όρους που είναι σημαντικό να γνωρίζεις.

Πνευματικά δικαιώματα

Το υλικό που βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα για προσωπικούς ή εκπαιδευτικούς λόγους. Εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ένα στιγμιότυπο από την ιστοσελίδα μας σε κάποιο βιβλίο ή εάν θέλεις να αναπαράγεις ένα άρθρο μας στο ενημερωτικό δελτίο της κοινότητάς σου, δεν χρειάζεται να ζητήσεις την άδειά μας, δεδομένου ότι έχεις διαβάσει και ακολουθείς τους βασικούς μας κανόνες.

Απαγορεύουμε ρητά τη χρήση οποιουδήποτε υλικού της Greenpeace που υπάρχει στην παρούσα ιστοσελίδα, συμπεριλαμβανομένης της επωνυμίας και του λογότυπού μας, στις ακόλουθες περιπτώσεις:

✓ για προσωπικό ή εταιρικό κέρδος εκτός εάν υπάρχει άδεια σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια

✓ στα πλαίσια κομματικής εκστρατείας ή με σκοπό τον υπαινιγμό ότι η Greenpeace στηρίζει έναν υποψήφιο για οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα

✓ με σκοπό τον υπαινιγμό ότι η Greenpeace στηρίζει ένα προϊόν ή μία πολιτική χωρίς η ίδια η Greenpeace να έχει γνωστοποιήσει κάτι τέτοιο

✓ με σκοπό τον υπαινιγμό ότι η Greenpeace στηρίζει ή σχετίζεται με ιστοσελίδες τις οποίες η Greenpeace, κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια, θεωρεί παράνομες ή απαράδεκτες, κάτι που περιλαμβάνει άσεμνο, βίαιο, ασεβές ή συκοφαντικό υλικό, ή υλικό σεξουαλικού χαρακτήρα

✓ σε περίπτωση που παρουσιάζεσαι ψευδά ως τοπικό γραφείο, υπάλληλος, όργανο ή επίσημος εκπρόσωπος της Greenpeace ή εάν δίνεις ψευδά την εντύπωση ότι συγκεντρώνεις χρήματα ή δωρεές εκ μέρους της Greenpeace

Δημιουργία συνδέσμων προς την ιστοσελίδα μας (links)

Χαιρόμαστε πολύ όταν δημιουργείς συνδέσμους που οδηγούν στην ιστοσελίδα μας και κοινοποιείς τις περιβαλλοντικές μας εκστρατείες. Μπορείς ελεύθερα να δημιουργήσεις συνδέσμους που οδηγούν είτε στην αρχική μας σελίδα είτε σε οποιοδήποτε άλλη δευτερεύουσα σελίδα.

Το λογότυπο της Greenpeace

Η επωνυμία «Greenpeace», συμπεριλαμβανομένου του λογότυπου της Greenpeace, αποτελεί διεθνώς καταχωρημένο εμπορικό σήμα που ανήκει στο νομικό πρόσωπο Stichting Greenpeace Council. Η χρήση του σήματος αυτού επιτρέπεται υπό τους παρακάτω όρους:

✓ θα χρησιμοποιηθεί καθαρά για λόγους αναφοράς και όχι με εμπορικό σκοπό

✓ η επωνυμία ή/και το λογότυπο δεν θα χρησιμοποιηθούν με τρόπο που υπονοεί ότι η Greenpeace υποστηρίζει, εγκρίνει, χορηγεί ή συνδέεται με οποιαδήποτε προϊόντα, υπηρεσίες ή αγαθά που είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα σου

✓ διαφημιστικά πλαίσια που φέρουν την επωνυμία ή/και το λογότυπο θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τη δημιουργία συνδέσμων (links) που οδηγούν στην ιστοσελίδα της Greenpeace όπως ορίζεται στο σύνδεσμο, και οι σύνδεσμοι αυτοί πρέπει πάντα να είναι ενεργοί

✓ η επωνυμία ή/και το λογότυπο δεν θα συνδυαστούν με οποιαδήποτε άλλα γραφιστικά στοιχεία, δεν θα αλλοιωθούν με οποιονδήποτε τρόπο συμπεριλαμβανομένων των χρωμάτων, της γραμματοσειράς, του σχεδιασμού, της διάταξης ή οποιονδήποτε άλλων στοιχείων τους, δεν θα γίνουν κινούμενα, και η εμφάνισή τους δεν θα μεταβληθεί με οποιονδήποτε άλλο τρόπο

✓ η επωνυμία ή/και το λογότυπο δεν θα είναι πιο ευδιάκριτα από το όνομα της ιστοσελίδας σου

Εάν πράγματι χρησιμοποιήσεις το λογότυπό μας, παρακαλούμε να προσθέσεις τη φράση «Σήμα κατατεθέν του Stichting Greenpeace Council» ώστε να φαίνεται καθαρά στη σελίδα.

Το σήμα κατατεθέν παραμένει αποκλειστική ιδιοκτησία της Greenpeace International και χρησιμοποιώντας το, συμφωνείς ότι δεν πρόκειται με οποιονδήποτε τρόπο να το καταχωρήσεις ή να προσπαθήσεις να το καταχωρήσεις ως εμπορικό σήμα ή να αμφισβητήσεις την ισχύουσα καταχώρησή του.

Άρθρα και κείμενα

Τα άρθρα και κείμενα που παράγονται από το ελληνικό γραφείο της Greenpeace μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα για προσωπικούς ή εκπαιδευτικούς σκοπούς. Παρακαλούμε να προσθέσεις μία σημείωση όπου να αναγράφεται η φράση «Πηγή: Greenpeace (ιστοσελίδα)» και να αναπαράγεις οποιαδήποτε επιγραφή ή πληροφορία σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα που υλικού που αναγράφεται στο πρωτότυπο.

Τα άρθρα και κείμενα που προέρχονται από τρίτους παραμένουν πνευματική ιδιοκτησία των πηγών αυτών, από όπου και πρέπει να ζητηθεί άδεια για την αναπαραγωγή τους.

Φωτογραφίες

Όταν δεν αναγράφονται πληροφορίες για τα πνευματικά δικαιώματα μίας φωτογραφίας είτε ως συνοδευτική λεζάντα είτε μέσα στην ίδια τη φωτογραφία τότε μπορείς να δεις τις πληροφορίες αυτές κάνοντας δεξί κλικ στην εικόνα και επιλέγοντας «Inspect» ή «View Info».

© = Όλα τα δικαιώματα ανήκουν στο/α πρόσωπο/α ή τις οντότητες που αναφέρονται. Εδώ μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες για τα υπόλοιπα σύμβολα και τις άδειες που χρησιμοποιούνται, καθώς και για τα δικαιώματα από τα οποία διέπονται.

Για να λάβεις πρόσβαση σε φωτογραφίες που μπορείς να κατεβάσεις και για οποιεσδήποτε άλλες απορίες σχετικά με άδειες και πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μεταβείς στη σελίδα media.greenpeace.org

Τυχόν εμπορική χρήση οποιασδήποτε εικόνας της Greenpeace χωρίς άδεια αποτελεί παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και παραβιάζει ενδεχομένως περαιτέρω δικαιώματα.

Ειδησεογραφικές εικόνες αναπαραγωγικής ποιότητας που διανέμονται από το ελληνικό γραφείο της Greenpeace σε δημοσιογράφους και πρακτορεία, προορίζονται για χρήση εντός δεκατεσσάρων ημερών και η αρχειοθέτηση ή μεταπώλησή τους απαγορεύεται ρητά. Μετά το πέρας δεκατεσσάρων ημερών παρακαλούμε να επικοινωνήσεις μαζί μας για αδειοδότηση.

Βίντεο

Η χρήση βίντεο διέπεται από τους ίδιους όρους με το ανωτέρω υλικό. Ωστόσο, παρακαλούμε σημείωσε ότι κάποια από τα βίντεό μας δεν είναι διαθέσιμα για λήψη.

Disclaimer

Η Greenpeace αποτελείται από τη διεθνή Greenpeace και 26 εθνικές και περιφερειακές οργανώσεις Greenpeace, οι οποίες είναι όλες ξεχωριστές και ανεξάρτητες οντότητες.

Το περιεχόμενο κάθε ενότητας και υποενότητας της σελίδας greenpeace.gr δημοσιεύεται και αποτελεί αντικείμενο διαχείρισης από τη σχετική οντότητα. Οι σελίδες που η ηλεκτρονική τους διεύθυνση αρχίζει από http://www.greenpeace.org/greece/, είναι κάτω από τον συντακτικό έλεγχο του ελληνικού γραφείου της Greenpeace (Greenpeace Ελλάδα). Για ερωτήσεις, σχόλια ή άλλες παρατηρήσεις, επικοινώνησε με την υπεύθυνη οντότητα Greenpeace Ελλάδας ([email protected]). Μπορείς να δεις στο πάνω μέρος κάθε σελίδας σε ποια ενότητα βρίσκεσαι.

Για λόγους ευκολίας, μπορεί να αναφέρουμε την “Greenpeace” σε αυτή την ιστοσελίδα όταν μιλάμε είτε για την διεθνή Greenpeace είτε για κάποιες από τις εθνικές ή περιφερειακές οργανώσεις Greenpeace. Επιπλέον, οι φράσεις “εμείς”, “εμάς” και “μας” μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθούν για λόγους ευκολίας, για να αναφερθούμε σε άλλες οντότητες που ανήκουν στο δίκτυο της Greenpeace, το προσωπικό τους, τους ακτιβιστές και τους εθελοντές.