Greenpeace komt op voor de planeet

Een stijgende zeespiegel, extreme temperaturen, verlies van biodiversiteit… Ons klimaat is ontspoord en bepaalde bedrijven zijn echt een bedreiging voor onze oceanen, bossen en lucht. Maar samen kunnen we een groenere, meer rechtvaardige wereld bouwen.

OVER ONS

Greenpeace werd meer dan 50 jaar geleden opgericht en is een wereldwijde organisatie van milieuactivisten die geweldloos actievoeren. We werken samen voor een groenere planeet, klimaatrechtvaardigheid en vrede, met de steun van miljoenen burgers over de hele wereld. Door geld van bedrijven en overheden te weigeren kunnen we ongebonden onze mening uiten en zijn we onafhankelijk bij het actievoeren.

ONZE OVERWINNINGEN

Sinds onze oprichting hebben wij gedurfde acties en campagnes op touw gezet die leidden tot de sluiting van vervuilende bedrijven, of het invoeren van wetten die het milieu beschermen. Of het nu gaat over de energietransitie, biodiversiteit, duurzame landbouw of de strijd tegen de klimaatcrisis, dankzij onze acties behaalden wij tastbare overwinningen voor de planeet. Grote veranderingen lijken vaak onmogelijk, tot op het moment dat ze werkelijkheid worden.

NEEM ONLINE ACTIE

Doe vandaag nog met ons mee en maak deel uit van de oplossing, in een paar klikken.