Γιατί είναι σημαντικό

Το αναφαίρετο δικαίωμά μας να ζούμε σε έναν υγιή και βιώσιμο πλανήτη καταπατάται. Μαζί κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας και των παιδιών μας. Μαθητές και μαθήτριες βγαίνουν στους δρόμους και απαιτούν να ακούσουμε την επιστήμη και να χτίσουμε ένα ασφαλές μέλλον. Πολίτες διεκδικούν επείγοντα μέτρα για να αναχαιτιστεί η κλιματική κρίση. Ομάδες πολιτών έρχονται αντιμέτωποι με την κυβέρνηση και τις πετρελαϊκές για να σταματήσουν τα σχέδια για εξορύξεις υδρογονανθράκων.

Το πρόβλημα

Η επιστήμη είναι ξεκάθαρη: πρέπει να κρατήσουμε την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη όσο πιο κοντά στον 1,5°C γίνεται και να μην ξεπεράσουμε τους 2°C. Με τα σημερινά δεδομένα, οδηγούμαστε σε αύξηση της πλανητικής θερμοκρασίας άνω των 4°C. Αν συμβεί αυτό, απειλείται η πρόσβασή μας σε τροφή, σε καθαρό νερό, σε στέγη. Απειλείται η ασφάλειά μας, η υγεία μας, η ίδια μας η ζωή. Επιβάλλεται ο τερματισμός της εξόρυξης και χρήσης ορυκτών καυσίμων τα επόμενα 20-25 χρόνια, η επένδυση στις ΑΠΕ και η προστασία των δασών και των θαλασσών μας.

Τέρμα τα λόγια, ώρα για δράση

Ένωσε τη φωνή σου με τους συμπολίτες μας και πάλεψε για το δικαίωμά σου σε ένα σταθερό κλίμα, ένα υγιές φυσικό περιβάλλον και πόρους, και το μέλλον των επόμενων γενεών.

Πάτα εδώ

Θέλεις να αναλάβεις δράση, αλλά δεν ξέρεις πώς;

Παρακολούθησε αυτή τη σειρά από βίντεο για να δεις πώς να δημιουργήσεις τη δική σου εκστρατεία και να φέρεις την αλλαγή που θέλεις.

Πάτα εδώ

Πώς συνδέεται η κλιματική κατάρρευση με τα δικαιώματά μας

Ποιες είναι οι βασικότερες συνέπειες για την Ελλάδα από την κλιματική κρίση και πώς αυτό συνδέεται με την παραβίαση των δικαιωμάτων μας;

Δες εδώ