Κοινή Τάση: Ανακάλυψέ τη!

  Δεν πάμε με το ρεύμα. Το παράγουμε!

Γιατί να μην παράγουμε τη δική μας καθαρή, οικονομική ενέργεια, ώστε να ξεφύγουμε από τα ορυκτά καύσιμα και τους πανάκριβους λογαριασμούς; Όλοι έχουμε δικαίωμα να το κάνουμε, κι όταν είμαστε μαζί, μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Ουσιαστικά οφέλη

Η εικονική αυτοπαραγωγή – όταν παράγουμε τη δική μας καθαρή ενέργεια για ιδιοκατανάλωση από ΑΠΕ, ακόμα κι αν το σημείο παραγωγής βρίσκεται μακριά από το σημείο κατανάλωσης – έχει μόνο οφέλη! Εξοικονομούμε χρήματα από τους λογαριασμούς, ενισχύουμε το εισόδημά μας, έχουμε καθαρή ενέργεια και συμμετέχουμε στην ενεργειακή δημοκρατία, δηλαδή στη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα με επίκεντρο τους πολίτες.

Ουσιαστικές λύσεις

Οι λύσεις είναι πιο ξεκάθαρες από ποτέ: εξοικονόμηση ενέργειας, αυτοπαραγωγή και ενεργειακές κοινότητες! Οι ΕΚΟΙΝ είναι συνεταιρισμοί όπου οι απλοί πολίτες συμμετέχουν στην παραγωγή ενέργειας από καθαρές ανανεώσιμες πηγές, ανάλογα με τις ενεργειακές τους ανάγκες, και τα μέλη τους συνεργάζονται αποφασίζοντας οι ίδιοι τα επόμενά τους βήματα, με αλληλεγγύη και ισότητα. Γιατί η κοινότητα είναι αυτόνομη, δεν είναι όμως μόνη!