Γιατί είναι σημαντικό

Δουλεύουμε δυναμικά για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης στη ρίζα του. Γινόμαστε κομμάτι της παγκόσμιας συμμαχίας και πιέζουμε τις επιχειρήσεις να σταματήσουν να χρησιμοποιούν πλαστικά μίας χρήσης και τους πολιτικούς να λάβουν άμεσα δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της χρήσης του. Αλλάζουμε συνήθειες και εμείς οι ίδιοι: μειώνουμε τη χρήση πλαστικού μίας χρήσης στην καθημερινότητά μας. Ο καθένας μας μπορεί να το κάνει, αφού οι λύσεις είναι πολύ πιο εύκολες από ότι φανταζόμαστε.

Το πρόβλημα

Περίπου 4,8 – 12,7 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν κάθε χρόνο στους ωκεανούς μας, ενώ στη Μεσόγειο επιπλέουν 1.455 τόνοι πλαστικού. Στην Ελλάδα από τους 180.000 – 300.000 τόνους πλαστικής συσκευασίας που παράγονται ετησίως, μόνο ένα μικρό ποσοστό ανακυκλώνεται. Το υπόλοιπο καταλήγει στις χωματερές, τις πόλεις και τις θάλασσές μας. Καθημερινά στη χώρα μας σερβίρονται κατά μέσο όρο 1.000.000 πλαστικά ποτήρια μόνο για καφέ. Το πλαστικό σκοτώνει θαλάσσια ζώα, επιδρά αρνητικά στα θαλάσσια οικοσυστήματα και εισέρχεται στην τροφική αλυσίδα, ενώ πιθανότατα καταλήγει και στο πιάτο μας.

Κάνε την αρχή

Άλλαξε μία επιβλαβή για τον πλανήτη συνήθεια. Δεσμεύσου να μειώσεις τη χρήση ενός πλαστικού αντικειμένου μίας χρήσης στην καθημερινότητά σου. Σακούλα, μπουκάλι ή ποτήρι;

Πάτα εδώ

Εναλλακτικά γλαστράκια

Πες όχι στις πλαστικές γλάστρες, αξιοποιώντας άδειες κονσέρβες φαγητού για να ανανεώσεις τον κήπο, τη βεράντα ή το μπαλκόνι σου.

Πάτα εδώ

Απλές, καθημερινές συμβουλές

Αντικατέστησε τα αντικείμενα μίας χρήσης της καθημερινότητάς σου με αντίστοιχα πολλαπλών χρήσεων.

Δες εδώ

Μία ξεχωριστή πόλη για τα παιδιά σου

Μείωσε το πλαστικό δημιουργικά! Προτίμησε να δημιουργήσεις με τα παιδιά σου ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, αντί για ένα πλαστικό του εμπορίου.

Δες εδώ

Εναλλακτικό κολατσιό

Στο γραφείο, στο σχολείο, στην εκδρομή τοποθέτησε το φαγητό σου σε ένα γυάλινο βάζο, αντί για το πλαστικό τάπερ. Να μία ωραία ιδέα χορταστικής σαλάτας!

Δες εδώ

Οικολογικός καθαρισμός φούρνου

Εξοικονόμησε χρήματα μειώνοντας το πλαστικό σου αποτύπωμα. Αντί να αγοράσεις καθαριστικό φούρνου σε πλαστική συσκευασία, φτιάξε το δικό σου χωρίς χημικά.

Δες εδώ

Plastic Busters

Δες τα vlogs των εθελοντών μας για το πώς κατάφεραν να μειώσουν το πλαστικό μίας χρήσης στην καθημερινότητά τους μέσα από μικρές, εύκολες αλλαγές.

Δες εδώ

Πες ΟΧΙ στο πλαστικό μιας χρήσης

Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως καλούν τις εταιρείες να σταματήσουν να γεμίζουν τον πλανήτη μας με πλαστικό μίας χρήσης.

Πάτα εδώ