Ταΐστε εμάς, όχι τους κερδοσκόπους!

Τιμές στα ύψη. Ανησυχία για επισιτιστική κρίση. Παραγωγοί και καταναλωτές πληρώνουμε πρώτοι το τίμημα ενός προβληματικού μοντέλου παραγωγής και διακίνησης των τροφίμων μας. Γι’ αυτό, χρειαζόμαστε τη στήριξή σου για να πετύχουμε μαζί τη στροφή προς ένα σύστημα που θα παρέχει επαρκή, υγιεινή τροφή, σε προσιτές τιμές για όλους.

Τι συμβαίνει

Παρά τις απανωτές κρίσεις, γιατί ο σχεδιασμός για να έχουμε όλοι υγιεινή, θρεπτική και επαρκή τροφή είναι ακόμα ανύπαρκτος; Η κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν έχει κάνει τίποτα για εμάς και την τροφή μας. Πότε όμως η διατροφική μας ασφάλεια θα μπει σε προτεραιότητα;Η τροφή μας δεν είναι είδος πολυτελείας, είναι δικαίωμα και ανάγκη για όλους!

Βάλε την ηλεκτρονική σου υπογραφή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σου:

"*" indicates required fields

Στοιχεία
Hidden

Τι πρέπει να γίνει

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να κάνει τη δουλειά της και σε θέλουμε μαζί μας! Εδώ και καιρό, τονίζουμε την ανάγκη για επείγουσες αλλαγές στην ελληνική γεωργία και τώρα, εν μέσω μίας ακόμα κρίσης, με τις τιμές να μην σταματούν την εξωφρενική τους άνοδο, είναι η στιγμή να γίνουν πράξη.

Ο σχεδιασμός πρέπει να αρχίσει ΤΩΡΑ και να ξεκινήσει από:

  • Τη μείωση του ΦΠΑ σε φρούτα, λαχανικά και όσπρια ώστε να πάρουν ανάσα οι καταναλωτές.
  • Την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής – γιατί μιλάμε για φοινικέλαιο και ηλιέλαιο, όταν έχουμε ελαιόλαδο και πυρηνέλαιο;
  • Τη στήριξη των παραγωγών που έχουν επιλέξει βιώσιμες πρακτικές για την καλλιέργεια βασικών ειδών διατροφής
  • Την προώθηση της μεσογειακής διατροφής – αύξηση κατανάλωσης οσπρίων και τοπικών, εποχικών φρούτων και λαχανικών, μείωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, μέσα από τις δημόσιες συμβάσεις και υπηρεσίες τροφοδοσίας
  • Τη μείωση των χημικών και συνθετικών λιπασμάτων