Δες πού βρίσκονται

Στον χάρτη θα δεις πού είναι τα πλοία μας αυτή τη στιγμή. Πάτα πάνω στο κάθε πλοίο για live εικόνα.

Ενώνουμε τις φωνές

Τα πλοία μας γίνονται πλατφόρμα που ενώνει πολίτες, πρωτοβουλίες, κοινότητες, καλλιτέχνες και όλους όσους θέλουν έναν καθαρό και βιώσιμο πλανήτη.

Οι άνθρωποί μας κάνουν τα πλοία μας τόσο μοναδικά

Στα πληρώματά μας βρίσκονται άντρες και γυναίκες από κάθε γωνιά της γης, με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες για τη σωστή λειτουργία και την αποτελεσματική δράση των πλοίων μας. Αυτό που τους ενώνει είναι η ανάγκη και η επιθυμία να συμμετέχουν στη δράση μας και να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο. Το πιο σημαντικό όμως μέλος του πληρώματος μας είναι οι υποστηρικτές μας, άνθρωποι σαν κι εσένα από όλο τον κόσμο. Χάρη στη δική τους στήριξη, τα πλοία μας διασχίζουν τις θάλασσές μας και βρίσκονται στην καρδιά της κάθε μας δράσης.

Rainbow Warrior

Ένα διαχρονικό σύμβολο για τη δράση μας, το Rainbow Warrior έχει πρωταγωνιστήσει στις πιο θαρραλέες εκστρατείες μας από το 1978. Όπως λέει και το όνομά του, είναι ένας πραγματικός πολεμιστής που μάλιστα βυθίστηκε από βόμβες που τοποθέτησαν Γάλλοι μυστικοί πράκτορες το 1985 ενώ προσπαθούσε να σταματήσει τις πυρηνικές δοκιμές στον Ειρηνικό. Άρρηκτα συνδεδεμένο με την ειρηνική άμεση δράση, έχει επίσης εμποδίσει τον ανεφοδιασμό φορτίων άνθρακα και έχει σταματήσει αλιευτικά σκάφη που χρησιμοποιούσαν καταστροφικές μεθόδους αλίευσης.

Το 3ο στη σειρά Rainbow Warrior ξεκίνησε τα ταξίδια του το 2011 και αποτελεί φάρο ελπίδας για εκατομμύρια ανθρώπους. Το Rainbow Warrior 3, το πρώτο πλοίο σχεδιασμένο και κατασκευασμένο αποκλειστικά για την Greenpeace, είναι ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον πλοία σε όλο τον κόσμο. Με τη δύναμη του ανέμου πλέει το ίδιο γρήγορα όσο οποιοδήποτε βιομηχανικό πλοίο, ενώ τα φουσκωτά του είναι πάντα έτοιμα να μεταφέρουν το πλήρωμα στην καρδιά της δράσης.

Arctic Sunrise

Το Arctic Sunrise έχει συμβάλλει καθοριστικά στην καταγραφή των επιπτώσεων που έχουν οι κλιματικές αλλαγές στην Αρκτική και την Ανταρτική. Παρά το μικρό του μέγεθος, είναι δυνατό παγοθραυστικό που είναι έτοιμο για κάθε είδους περιπέτεια. Η ιστορία του είναι μεγάλη: κατασχέθηκε παράνομα από τις Ρωσικές αρχές, το εμβόλισε ένα Ιαπωνικό φαλαινοθηρικό, ενώ έχει προσπαθήσει να εμποδίσει δοκιμές πυραύλων από τις Η.Π.Α. Μετά από κάθε είδους δυσκολία, το Arctic Sunrise επανέρχεται, έτοιμο για κάθε δράση.

Αν και είναι το πιο παλιό πλοίο του στόλου μας, πρόσφατα ανακαινίστηκε ριζικά ώστε να μπορεί να συνεχίσει το έργο του για πολλά ακόμη χρόνια. Το Arctic Sunrise θα συνεχίσει να πηγαίνει ακόμη και στις πιο απόμακρες περιοχές του πλανήτη για να στηρίξει όλους όσους αγωνίζονται για έναν πιο ασφαλή και δίκαιο πλανήτη.

Esperanza

Η Esperanza είναι το μεγαλύτερο και ταχύτερο πλοίο μας. Εδώ και 15 χρόνια, το πρώην ρώσικο πυροσβεστικό πλοίο ταξιδεύει στους ωκεανούς και παίρνει θέση ενάντια στις περιβαλλοντικές αδικίες και ανισότητες. Το Esperanza έχει κάνει έρευνα και έχει γίνει μάρτυρας της παράνομης αλιείας στις ακτές της Σιέρα Λεόνε, ενώ συμμετείχε στον αγώνα κατά των εξορύξεων στην Αρκτική και προώθησε τη δημιουργία θαλάσσιων καταφύγιων στην Βόρεια Θάλασσα.

Η Esperanza είναι το πρώτο πλοίο του στόλου μας που βαφτίστηκε από τους ίδιους τους υποστηρικτές μας και το όνομά της στα Ισπανικά σημαίνει “ελπίδα”. Μπορεί να ταξιδέψει με μέγιστη ταχύτητα 16 κόμβους και μεταφέρει την ελπίδα προστατεύοντας το περιβάλλον και τις τοπικές κοινότητες από όσους νομίζουν ότι μπορούν να απειλούν και να καταστρέφουν τον πλανήτη μας ανενόχλητοι.