גרינפיס: הגיע הזמן שממשלות יתמכו במאמצים מסוג זה

,בתגובה להכרזה שהתפרסמה היום מטעם Golden Agri-Resources חטיבת שמן הדקלים של חברת Sinar Mas על תוכניות לעצור את הרס היערות באינדונזיה בשל פעילות החברה בעבר, אמר, ראש הקמפיין של גרינפיס להגנה על היערות באינדונזיה, בוסטאר מייטאר: “אלה חדשות טובות עבור היערות, מינים בסכנת הכחדה כמו האורנג-אוטן והכלכלה האינדונזית.

 

על הנייר, ההתחייבויות החדשות של Golden Agri-Resources הן התקדמות אדירה לקראת הפסקת מעורבותה של החברה בכריתת יערות. ואם אכן יבוצעו השינויים המובטחים, יינצלו שטחי יער גדולים. אלא שעכשיו מוטל עליהם האחריות לממש את התוכניות ואנו עוקבים אחר העניינים מקרוב כדי לוודא שכך אמנם יקרה.

הכרזת Golden Agri-Resources היום היא זריקת עידוד אדירה להתחייבותו של נשיא אינדונזיה להגן על היערות ולהתמודד עם שינויי האקלים. ועכשיו חובה על הממשלה האינדונזית לתמוך ביוזמה זו על ידי הפסקת ההענקה של אישורים לכריתת יערות ובירוא אדמות כבול ועל ידי בדיקת הפעילויות באזורים שבהם כבר ניתנו אישורים כאלה.

בשנים האחרונות גילויי גרינפיס המלמדים על הרס של היערות על ידי Golden Agri-Resources הובילו לכך שחברות ענק בינלאומיות כמו יוניליוור ונסטלה ביטלו את החוזים שהיו להם עם החברות האינדונזיות לייצור שמן דקלים. עם זאת, המהלך שפורסם היום עשוי להיות האות לתחילתו של שינוי בכל רחבי התעשייה, שינוי שיוביל בסופו של דבר להגנה מלאה על שטחי היערות ואדמות הכבול.

אחת מההתחייבויות החשובות של Golden Agri-Resources היא שלא לברא יותר יערות ‘עתירי תכולת פחמן’. במסגרת התוכניות החדשות של החברה נקבע ערך סף זמני והחברה תפסיק את השימוש בשטחים המכילים מעל 35 טונות של פחמן להקטאר. חשוב לציין כי המספרים הזמניים הללו תואמים את הערכים שהומלצו לממשלת אינדונזיה על ידי היועצים שלה-עצמה.

עוד אמר בוסטאר מייטאר: “ההגנה על שטחי היערות של אינדונזיה היא דבר טוב לעסקים, לסביבה ולדורות הבאים של כל בני אינדונזיה. כעת יש לדחוק גם ביצרני שמן דקלים אחרים לתקן את דרכם מסיבות עסקיות וסביבתיות כאחת. על הממשלה האינדונזית לתמוך במאמצים כמו אלה שהוכרז עליהם היום בכך שתקבע תקנים מחייבים דומים בתעשיות אחרות הפועלות באזורי יערות”.

 

ציר הזמן של הקמפיין:

  • נובמבר 2007 – גרינפיס מפרסמת את הדוח ‘לבשל את האקלים’, שחשף את תפקידה של תעשיית שמן הדקלים בהרס היערות של אינדונזיה.
  • אפריל 2008 –  גרינפיס פותחת בקמפיין נגד יונילבר בגלל הרכישות שעושה החברה של שמן דקלים שמקורו בהרס יערות הגשם.
  • מאי 2008 –  חברת יונילבר מתחייבת ‘לנקות’ את שרשרת האספקה ולתמוך במורטוריום על הרס יערות הגשם.
  • דצמבר 2009 – חברת יונילבר מבטלת חוזה של 30 מיליון ליש”ט עם חטיבת GAR של סינאר מאס לאחר דוח חדש של גרינפיס שהוכיח את מעורכות GAR בהרס שטחי כבול, יערות גשם ואזורי מחיה של קופי אורנג-אוטן.
  • מארס 2010גרינפיס פותחת בקמפיין נגד נסטלה בגלל רכישותיה מ-GAR. נסטלה, קראפט ומארס מבטלות את החוזים שלהן עם GAR.
  • אפריל 2010חברת נסטלה מתחייבת למדיניות ‘ללא כריתת יערות’חדשה.
  • אוגוסט 2010GAR מפרסמת דוח ביקורת על מערך התפעול שלה.
  • ספטמבר 2010 – בורגר-קינג מבטלת חוזה עם GAR בעקבות דוח הביקורת.
  • ספטמבר 2010שיחות השולחן העגול על תעשיית שמן דקלים אחראית (RSPO) מותחת ביקורת על GAR בשל התנהלותה הסביבתית והחברתית. הפורום ידווח על מידת ההתקדמות בטיפול בבעיות אלה במארס 2011.
  • פברואר 2011 – GAR מתחייבת לתוכנית ‘שימור יערות’.