Greenpeace je neovisna globalna organizacija koja putem kampanja nastoji mijenjati stavove i ponašanje, s ciljem zaštite i očuvanja okoliša te promicanja mira. Naše aktivnosti uključuju:

Greenpeace je prisutan u 55 zemalja diljem Europe, Amerike, Azije, Afrike i Pacifika.

Da bi održao svoju neovisnost, Greenpeace ne prihvaća donacije vlada i korporacija nego se oslanja na priloge pojedinaca koji nas podržavaju te na potpore zaklada.

Greenpeace vodi kampanje protiv uništavanja okoliša od 1971. kada je mali brod s volonterima i novinarima doplovio na Amchitku, otok sjeverno od Aljaske, gdje je Vlada SAD-a provodila podzemna nuklearna testiranja. Ova tradicija „svjedočenja“ na nenasilan način nastavlja se i danas, a naši brodovi važan su dio svih naših kampanja.

Saznaj više o povijesti Greenpeacea

O nama

Načela

Greenpeace svojim nenasilnim, kreativnim djelovanjem krči put prema zelenijem i mirnijem svijetu te se bori protiv sustava koji ugrožavaju naš okoliš.

TKO SMO

Globalna organizacija

Greenpeace se sastoji od 27 neovisnih nacionalnih i regionalnih organizacija u više od 55 zemalja diljem svijeta.

SAZNAJ VIŠE

Greenpeace u Hrvatskoj

U Hrvatskoj djelujemo od 2012. godine. Od tada smo vodili kampanje za održivo ribarstvo, protiv TE Plomin C i eksploatacije nafte iz Jadrana u okviru koalicije “SOS za Jadran”, za korištenje obnovljivih izvora energije te protiv jednokratne plastike.

NAŠE KAMPANJE

Aktiviraj se

Želiš se uključiti u naš rad ili podržati naše djelovanje? Ovdje možeš saznati kako.

SAZNAJ VIŠE