Što radimo

Greenpeace vodi kampanje protiv uništavanja okoliša od 1971. kada je mali brod s volonterima i novinarima doplovio na Amchitku, sjeverno od Aljaske, gdje je Vlada SAD-a provodila podzemna nuklearna testiranja. Ova tradicija „svjedočenja“ na nenasilan način nastavlja se i danas, a naši brodovi važan su dio svih naših kampanja.

c520cc10-break-free-zagreb-branko-drakulic-1

Klima i energija

Da bi sačuvali život na Zemlji, treba nam stabilna klima. Fosilni plin nije čist, niti je zelen, niti je tranzicijsko gorivo. Plin značajno ugrožava klimu, baš kao i sva fosilna goriva.

Saznaj više
cd097352-greenpeace_bojanharonmarkicevic_04

Ne dozvolimo da Ivana D potone u zaborav!

Pridruži svoj glas zahtjevu Vladi Republike Hrvatske da naloži Ini hitno i nedvosmisleno uklanjanje potonule konstrukcije platforme Ivana D s dna Jadranskog mora! 

Potpiši peticiju

61cf8a51-greenpeace-suncana-paro-vidolin-2-3

Ne Plastici

Plastični otpad uništava svijet. Onečišćenje plastikom preplavilo je naš planet, ugrožava zdravlje ljudi, doprinosi društvenoj nepravdi, uništava bioraznolikost i raspiruje klimatsku krizu.

Saznaj više
d773a09c-pula-greenpeace-nevio-smajic-135

Pregovori za Globalni sporazum o plastici su započeli, a trebali bi biti zaključeni do kraja 2024. Budući sporazum ima velik potencijal usmjeriti svijet prema budućnosti bez plastike, ali je na nama pobrinuti se da se ta obećanja i ispune.

Potpiši peticiju

Humpback Whale in Tonga

Zaštitimo oceane!

Od klimatskih promjena i plastike, preko eksploatacije nafte i plina te rudarenja u morskim dubinama, do prekomjernog izlova ribe – prijetnje kojima su izložena mora i oceani svakim su danom sve veće i akutnije.

Saznaj više
Arctic Sunrise in the Barents Sea

Hvala svima koji su se pridružili milijunima ljudi diljem svijeta koji su zahtijevali snažan Sporazum o svjetskim morima! Sada je ključno ratificirati Sporazum u nacionalnim parlamentima.

Pročitaj