Θέλουμε το φαγητό που αξίζουμε!

Ταΐστε εμάς, όχι τους κερδοσκόπους

Οι τιμές των τροφίμων είναι σε εξωφρενικά επίπεδα. Η ανησυχία για επισιτιστική κρίση φουντώνει. Για άλλη μια φορά, οι παραγωγοί και οι καταναλωτές πληρώνουμε πρώτοι το τίμημα του προβληματικού μοντέλου παραγωγής και διακίνησης των τροφίμων μας, που η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ανέδειξε ακόμα περισσότερο.

Γιατί είναι σημαντικό

Αντί να ταΐζουν τους φόβους, τώρα είναι η στιγμή που πρέπει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και η κυβέρνηση να μας εξασφαλίσουν το δικαίωμά μας στη διατροφική ασφάλεια και επάρκεια. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για να έχουμε υγιεινή, θρεπτική και επαρκή τροφή όλοι οι πολίτες της χώρας: η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να κάνει τη δουλειά της γιατί η τροφή μας δεν είναι είδος πολυτελείας, είναι δικαίωμα και ανάγκη για όλους!

Μπορεί να γίνει αλλιώς

Με τις προτάσεις μας, δείχνουμε ότι η επισιτιστική κρίση και οι εξωφρενικές τιμές μπορούν να αποφευχθούν: με μία σωστή, δίκαιη αγροτική πολιτική που έχει στο επίκεντρο τη ζωή, την υγεία, την τροφή, το περιβάλλον και τον άνθρωπο, αντί για τα λόμπι και τους κερδοσκόπους. Είναι ώρα να σταματήσουμε να συζητάμε για φοινικέλαιο και ηλιέλαιο στη χώρα του ελαιόλαδου και να ξεκινήσει άμεσα ουσιαστικός σχεδιασμός για την τροφή μας.

Στείλε “ευχαριστήριο” μήνυμα στον Υπουργό! 

Βρες εδώ την καρτ ποστάλ που παραδώσαμε πρόσφατα στον Υπουργό “ευχαριστώντας” τον για την αδιαφορία του, στείλε τη και εσύ και ζήτα του να φροντίσει για την τροφή μας! Χρησιμοποίησε το παρακάτω κείμενο: 

Κύριε Υπουργέ, 

Ως πολίτης της χώρας, απαιτώ από εσάς να αναλάβετε δράση άμεσα σχετικά με την εξωφρενική αύξηση των τιμών σε βασικά είδη τροφίμων και την πιθανή έλλειψη τροφίμων εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Είναι η στιγμή να φροντίσετε για τη διατροφική ασφάλεια όλων των πολιτών της χώρας και να προχωρήσετε στον σχεδιασμό μίας εθνικής αγροδιατροφικής στρατηγικής που θα ενισχύει την εγχώρια παραγωγή και τις ντόπιες ποικιλίες, θα στηρίζει τους παραγωγούς που έχουν επιλέξει βιώσιμες πρακτικές καλλιέργειας, θα προωθεί ένα διατροφικό μοντέλο βασισμένο στη μεσογειακή διατροφή, με λιγότερα ζωικά προϊόντα και περισσότερα φρούτα και λαχανικά, θα μειώσει τους φόρους σε φρούτα, όσπρια και λαχανικά και θα μειώσει τη χρήση συνθετικών και χημικών λιπασμάτων. Οφείλετε να προστατεύσετε τους παραγωγούς και τους καταναλωτές από τις χειρότερες επιπτώσεις της επισιτιστικής κρίσης.”