Σε αυτή την περίοδο κρίσης, καλούμαστε όλοι να προστατέψουμε την υγεία μας και την υγεία των συνανθρώπων μας. Καλούμαστε να μείνουμε στο σπίτι μας, όμως ακόμα και από μακριά, είμαστε ενωμένοι.

Πόσες φορές έχουμε πει ότι μαζί θα κάνουμε τη διαφορά; Το λέμε συχνά, και δεν είναι μία απλή δήλωση, ούτε μία ρητορεία. Σήμερα βλέπουμε περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να ακολουθήσουμε όλοι μία κοινή κατεύθυνση, για να προστατέψουμε ο ένας τον άλλον: όσο γράφουμε αυτό το κείμενο, η χώρα μας αντιμετωπίζει δύσκολες μέρες, περιορισμούς, και σκληρή δουλειά για όσους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και αντιμετωπίζουν αυτήν την κρίση υγείας.

Μαζί θα περάσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο, ώστε μετά, πιο δυνατοί από ποτέ, να προστατέψουμε το σπίτι όλων μας: τον πλανήτη μας.

Σκεφτήκαμε λοιπόν τρόπους να μπορέσουμε να επικοινωνούμε μαζί σου τις μέρες αυτές.

-Ήδη έχουμε ξεκινήσει, και θα συνεχίσουμε για όσο διαρκέσει αυτό, να χρησιμοποιούμε τα προφίλ μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσφέρουμε οδηγίες από τις επίσημες πηγές, συμβουλές, τρόπους να περάσουν οι μέρες αυτές όσο πιο εύκολα και δημιουργικά γίνεται. Βρες μας σε Facebook, Instagram, Twitter!

-Στην ιστοσελίδα μας, θα δημοσιεύσουμε αντίστοιχο υλικό ώστε να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας να τα βγάλουν πέρα στην καινούργια μας καθημερινότητα και να σκεφτούμε μαζί πώς θέλουμε να είναι η επόμενη μέρα.

-Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε σχετικά με τις εκστρατείες μας και για το τι συμβαίνει στο περιβάλλον και τον πλανήτη μας. Είναι ευκαιρία να δούμε μαζί πώς μπορούμε να δράσουμε δημιουργικά και με ασφάλεια, ώστε η επόμενη μέρα να μας φέρει πιο κοντά στο πράσινο, δίκαιο και ειρηνικό μέλλον που ονειρευόμαστε και διεκδικούμε. 

Μένουμε ασφαλείς στο σπίτι μας, δουλεύουμε από τα σπίτια μας, όμως μένουμε ενωμένοι και αντιμετωπίζουμε τις μέρες αυτές με ηρεμία και αποφασιστικότητα.

Συχνά στην Greenpeace λέμε ότι “δεν υπάρχουν επιβάτες, είμαστε όλοι πλήρωμα”. Είμαστε όλοι πλήρωμα σε αυτόν τον πλανήτη και έχουμε τις ευθύνες μας. Περισσότερο από ποτέ, όσο αντιμετωπίζουμε την κρίση αυτή, καταλαβαίνουμε το νόημα της φράσης αυτής. Είμαστε όλοι μαζί, όλοι στο ίδιο πλοίο.

Μαζί θα περάσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο, ώστε μετά, πιο δυνατοί από ποτέ, να προστατέψουμε το σπίτι όλων μας: τον πλανήτη μας.


Δεν δεχόμαστε χρήματα από κυβερνήσεις, εταιρείες ή οργανισμούς.
Η δράση μας στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές πολιτών. Υποστήριξέ μας